Stai în Formă!

Exercitii abdomen – 5 Cele mai Bune Exercitii

Te-ai săturat să te antrenezi din greu și să nu vezi rezultate? Află care sunt cele mai eficiente suplimente pentru creșterea în masă musculară. 👌💯 Pachetul pentru Masă Musculară!

Secretul unui abdomen vizibil nu tine atat de mult de exercitiile pe care le faci, cat tine de grosimea stratului de grasime ce se afla intre muschi si piele. Sfaturi pentru slabit ti-am dat aici. Dar pentru a ajuta acele „patratele” sa iasa in evidenta, ele trebuie lucrate cu aceste exercitii pentru abdomen.

De aceea ti-am pregatit o lista cu 5 cele mai bune exercitii pentru abdomen pe care le poti face aproape oriunde.

Exercitii abdomen – 5 Cele mai Bune Exercitii pentru Abdomen

 

Pozitia plankexercitii abdomen planks

Este un exercitiu foarte bun pentru a defini abdomenul si pentru a creste rezistenta trunchiului. Fiind un exercitiu izometric, va mentine tensiunea in muschi pe toata perioada exercitiului.

Din pozitia de flotare vei sta pe antebrat si pe varfurile picioarelor si vei mentine pozitia cat de mult  poti incordand abdomenul (timpul variaza de la persoana la persoana in functie de nivelul de pregatire). Toata ideea este sa ramai in acea pozitie cat de mult poti pentru a te autodepasi si a face abdomenul sa „arda”.

Plank lateralexercitii abdomen lateral planks

Seamana cu exercitiul anterior, insa, acesta pune mai multa tensiune si dezvolta partea laterala a abdomenului, de aceea trebuie facut pe ambele parti pentru echilibru si balans muscular. Se executa ca in poza da mai jos:

Crunch-uri bicicletaexercitii abdomen bicicleta

Stand asezat pe spate vei pune degetele de la ambele maini pe tampla si te vei ridica intorcand cotul si ridicand picorul opus (de exemplu: te ridici, intorci cotul drept si ridici picorul stang) pana cand cotul aproape atinge genunchiul, apoi repeti miscarea cu cealalta mana atingand celalalt picior.

Crunch-ul inversatexercitii abdomen crunch

Din pozitia clasica de crunch vei pune mainile langa corp pe sol pentru stabilitate si vei ridica piciorele cu genunchii aproape atingand barbia dupa care vei cobora incet picioarele si vei repeta.

Ridicari de picioare exercitii abdomen ridicari de picioare

Acest exercitiu va lucra foarte bine parte inferioara a abdomenului. Stand atarnat la o bara vei tine spatele drept si vei ridica picoarele pana la un unghi de 90 de grade dupa care le vei cobora foarte incet (4-5 secunde). Secretul este sa nu te folosesti de balans pentru a ridica picioarele ci sa faci o miscare controlata pentru a activa cat mai bine fibrele musculare din abdomen.

Fa aceste exercitii saptamanal si vei vedea rezultate garanatate. Dar tine minte, pentru ca muschii abdominali sa fie vizibili trebuie sa scapi de stratul de grasime !

Bafta si nu uita: Stai în Formă!

Andrei Marius

Mă numesc Andrei Marius și pasiunea mea este fitnessul. Am creat blogul Stai în Formă cu un singur scop: să ajut tinerii să crească în masă musculară și să slăbească pentru a arăta mai bine.

De mic m-am antrenat și am urmărit legende precum Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone. Însă oricât aș fi căutat informații pe net despre fitness și culturism, nu găseam nimic de calitate. Mereu erau articole prea simple, greu de citit și fără poze descriptive. Așa că am decis să creez un loc în care poți găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a obține un fizic de atlet.

Mi-am combinat propria experiență cu informațiile obținute de la cele mai bune persoane din lumea fitness-ului și studiile recente pentru a crea pagina Stai în Formă! :)

Adaugă un răspuns