De ce ar trebuie să Consumi un Baton Proteic Zilnic – 5 Motive pe care să le iei în calcul.

Andrei Marius // septembrie 7 // 0 Comments

Gustările nu pot fi evitate, dar asta nu înseamnă că ele trebuie să îți facă rău! Acum găsești peste tot gustări sănătoase ce pot înlocui o ciocolată sau o prăjitură. Uite 5 motive pentru care ar trebui să te bazezi pe batoanele proteice zilnic!

Din fericire, zilele în care batoanele proteice aveau gust de cretă au trecut. Astăzi poți găsi batoane proteice gustoase aproape la orice magazin de suplimente sau sală de fitness. Totuși, nu toată lumea știe de beneficiile pe care acestea le aduc.

Dar luând în vedere toate miturile ce acoperă batoanele proteice, m-am gândit că o să ai nevoie de câteva motive pentru care să începi să le consumi zilnic. Uite de ce ar trebui să alegi un baton proteic de fiecare dată când vrei ceva dulce.

1. Batoanele Proteice Sunt Compacte și Ușor de Transportat 

De ce aproape toată lumea mănâncă nesănătos? Pentru că este greu să găsești alimente sănătoase la fiecare pas – mai ales când orașul este împânzit de fast-food – și pentru că nimeni nu cară cu ei fructe sau mese preparate acasă.

Batoanele Proteice - de ce sa le mananci zilnic
Batoanele Proteice – de ce sa le mananci zilnic

Soluția? Batoanele proteice. Sunt ușor de transportat, nu ocupă mult loc și sunt ușor de găsit. Chiar dacă ai putea spune că ele conțin și zahăr, nu poți nega faptul că ele sunt mai sănătoase decât batoanele de ciocolată clasice sau un sandwich.

În plus, dacă ai probleme cu atingerea numărului de proteine dorit, batoanele îți pot oferi rapid o bază solidă de 10-20 g de proteine. Astfel, pentru 200-300 de calorii obții echivalentul unei mici mese alcătuită dintr-un piept de pui și o porție de orez.

2. Aroma este Desăvârșită – în majoritatea cazurilor 

După cum am spus la început, batoanele proteice au evoluat. Nu cu mult timp în urmă puteai cumpăra un baton proteic de ciocolată ce avea orice alt gust, numai de ciocolată nu. Astăzi, de abia dacă poți face diferența între un baton proteic de ciocolată și unul clasic pe care îl găsești la orice mini-market.

Uită-te puțin la opțiunile pe care le ai: batoane cu aromă de ciocolată, cu aromă de vanilie, cu fructe de pădure, cu caise, coacăze și pot continua. Și partea cea mai bună este că aceste arome nu te înșeală. Chiar au gust bun și majoritatea chiar conțin fructe.

Un avantaj chiar mai important al batoanelor proteice este acela că te împiedică să alegi alte opțiuni cu arome similare, dar care vin la pachet o cu o groază de coloranți, îndulcitori artificiali și zahăr.

3. Împiedică Foamea Necontrolată 

Pe lângă proteine, batoanele proteice conțin și fibre. Dacă ai citit câteva articole legate de slăbit de pe blog, ști deja că pe lângă proteine, fibrele sunt cele ce țin foamea la distanță și te ajută să slăbești.

În primul rând, fibrele ajută la controlarea nivelului de zahăr din sânge prin încetinirea absorbției carbohidraților. În al doilea rând, ele se extind în stomac oferindu-ți o senzație de sațietate și îți oferă o mulțime de beneficii despre care nu am să mai vorbesc în acest articol.

Batoanele Proteice - de ce sa le mananci zilnic
Batoanele Proteice – de ce sa le mananci zilnic

Sfatul este să încerci diferite batoane proteice până când găsești unul cu un conținut ridicat de proteine și fibre. După ce ai găsit batonul tău preferat, pur și simplu cumpără o cutie și ia zilnic cu tine unul în geantă. Niciodată nu ști când ți se poate face foame pe drum sau la școală.

4. Batoanele Proteice conțin Nutrienții de care Ai Nevoie 

Dacă ești în căutarea creșterii masei musculare atunci ești conștient de un lucru: ai nevoie de multe proteine de calitate. Cum poți obține aceste proteine? Printr-o alimentație bazată pe mâncăruri ce conțin multe proteine și prin shake-uri proteice.  Dar dacă ești pe drum sau la școală ce vei face? Nu poți să umbli cu caserola de mâncare după tine și mai mult de un shake nu poți căra.

Ei bine, batoanele proteice ar putea fi soluția. După cum am spus la început ele sunt compacte și conțin o porție consistentă de proteine. În plus, majoritatea proteinelor dintr-un baton provin din pudre proteice.

Dacă ești ca mine și după fiecare antrenament te apucă foamea, atunci proteinele dintr-un baton în combinație cu gustul și senzația de sațietate pe care el ți-o oferă vor fi ca mana cerească. Deci, asigură-te că ai mereu un baton în geanta cu echipamentul.

5. Nu doar Proteinele te ajută, ci și Alți Nutrienți 

Am spus deja că un baton proteic conține și fibre. Însă pe lângă fibre acesta are și alți nutrienți. Ai auzit de calciu? Sigur că da! Laptele și legumele nu sunt singurele ce îți pot întări oasele. Și batoanele proteice pot juca un rol important, de vreme ce majoritatea îți oferă 15% din necesarul zilnic de calciu (în cazul batoanelor de calitate).

De ce ar trebuie să Consumi un Baton Proteic Zilnic
De ce ar trebuie să Consumi un Baton Proteic Zilnic

Data viitoare când cumperi un baton proteic verifică-i tabelul nutrițional. S-ar putea să dai peste nutrienți precum magneziu, fier zinc și vitamine.

Concluzia

Batoanele proteice nu necesită multă pregătire. Singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să le bagi în geantă. Ele îți oferă o doză considerabilă de proteine și nutrienți, în timp ce potolesc foamea și te ajută să scapi de kilogramele în plus.

Dacă cauți o recomandare din partea mea, batoanele de la MyProtein sunt neapărat pe listă. Pe lângă aceste batoane mai consum din când în când și cele vândute la sala la care mă antrenez (cele de la Redis).

Batoanele Proteice Myprotein
Batoanele Proteice Myprotein

Baftă, și nu uita: Stai în Formă! 

About the Author Andrei Marius

Mă numesc Andrei Marius și pasiunea mea este fitnessul. Am creat blogul Stai în Formă cu un singur scop: să ajut tinerii să crească în masă musculară și să slăbească pentru a arăta mai bine.

De mic m-am antrenat și am urmărit legende precum Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone. Însă oricât aș fi căutat informații pe net despre fitness și culturism, nu găseam nimic de calitate. Mereu erau articole prea simple, greu de citit și fără poze descriptive. Așa că am decis să creez un loc în care poți găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a obține un fizic de atlet.

Mi-am combinat propria experiență cu informațiile obținute de la cele mai bune persoane din lumea fitness-ului și studiile recente pentru a crea pagina Stai în Formă! :)

Te-a ajutat acest articol?

Aruncă un ochi și aici:

>