Stai în Formă!

Creatina monohidrată, ce trebuie să ști.

Te-ai săturat să te antrenezi din greu și să nu vezi rezultate? Află care sunt cele mai eficiente suplimente pentru creșterea în masă musculară. 👌💯 Pachetul pentru Masă Musculară!

Ce este Creatina Monohidrata?

Creatina este un compus organic azotat, care este sintetizat în ficat, pancreas și rinichi din aminoacizii arginină, metionină și glicină, în cantitate de 1-2 g pe zi. Poate fi găsita și în surse alimentare, cum ar fi carnea de pui, de vacă sau de peste, în cantitate de aproximativ 4-5 g/kg.
În organismul uman, aproximativ 95% din creatină este depozitată în mușchii scheletici. 

Dacă nu ai înțeles nici o parte din definiția științifică, permite-mi să îți explic „băbește”: Creatina este produsă natural în corpul nostru în cantități de 1-2 g/zi, însă, o putem găsi și în alimente cum ar fi carnea de pui, vacă și pește(4-5 g/kg). 

Deci, creatina este naturală. Ea ajută mușchiul să se refacă după ce a fost expus unui stres, cum ar fi antrenamentul cu greutăți.

Găsim o groază de branduri de suplimente pentru sportivi care produc creatină sub formă de tablete, capsule și pudră.

Efectele negative ale creatinei

Repet creatina este un supliment natural, nu are efecte negative asupra corpului tău dacă ști cum să o folosești.Internetul este plin de tot felul de porcării care spun că creatina îți afectează organele sau nu știu ce. CREATINA ESTE NATURALĂ, o ai zilnic în corp și nu te afectează.

Câtă creatină trebuie luată

creatina monohidrata

Mulți sunt de părere că dacă urmezi planul de încărcare de 5-7 zile cu 20 g/zi,(4 porții pe zi) iar apoi o fază de menținere de 2-3 g/zi vor pune masă musculară mai multă și își vor mări performanța.Au dreptate, dar nu este nevoie de 20 g/zi, 2 porții pe zi sunt de ajuns, adică doar 10 g/zi.

De ce nu 20 g/zi? Pentru că o cantitate ca aceasta îți poate provoca probleme la stomac,creatina fiind sub formă de pudră, și orice pudră bagi în tine în cantități mai mari îți va cauza probleme.Deci 10 g/zi sunt de ajuns pentru a obține toate rezultatele dorite.

De asemenea ai nevoie de destulă apă în corp deoarece creatina folosește apă pe care o ia din sistemul tău, deci dacă nu vei bea între 2.5 și 3.5 l de apă pe zi o să ai probleme de deshidratare.Defapt ar trebui să bei în mod normal între 2-3 l de apă pe zi, dacă vrei să afli de ce click aici.

Dacă începeți să suplimentați cu creatină, trebuie să eliminați cofeina deoarece aceasta slăbește efectele ei asupra mușchiului.

Beneficiile aduse de o suplimentație corectă cu creatină

În primul rând, după cum am menționat mai sus, creatina îți mărește rata de recuperare a mușchiului și performanța, împreună cu randamentul pe care îl dai în timpul antrenamentului.

Totuși, dacă creatina nu te va ajuta cu nimic dacă nu urmezi un antrenament eficient și nu ai o alimentație corectă care să susțină refacerea mușchilor.

Atât ar fi esențialul când vine vorba despre creatină.

Baftă și nu uita: Stai în Formă!

Andrei Marius

Mă numesc Andrei Marius și pasiunea mea este fitnessul. Am creat blogul Stai în Formă cu un singur scop: să ajut tinerii să crească în masă musculară și să slăbească pentru a arăta mai bine.

De mic m-am antrenat și am urmărit legende precum Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone. Însă oricât aș fi căutat informații pe net despre fitness și culturism, nu găseam nimic de calitate. Mereu erau articole prea simple, greu de citit și fără poze descriptive. Așa că am decis să creez un loc în care poți găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a obține un fizic de atlet.

Mi-am combinat propria experiență cu informațiile obținute de la cele mai bune persoane din lumea fitness-ului și studiile recente pentru a crea pagina Stai în Formă! :)

Adaugă un răspuns