Stai în Formă!

Fulgii de ovăz- carbohidrați cu absorbție lentă.

Definește-ți abdomenul și pregătește-ți corpul pentru vară!

Descarcă GRATUIT ghidul „Abdomen Cizelat” și începe să îți creezi pătrățelele pe care ți le-ai dorit întotdeauna 👌💯

Află mai multe

Plănuiești să slăbești sau să pui masă musculară? Indiferent de ce ai alege, fulgii de ovăz sunt cei care te vor ajuta să obții rezultatele dorite.

De ce fulgi de ovăz? 

În primul rând fulgii de ovaz sunt foarte sănătoși și naturali. Acestia conțin carbohidrați (glucide) care sunt absorbiți lent, deci îți vor oferi energie constantă pe parcursul zilei, nu ca și pâinea despre care ți-am zis deja cât de „benefică” este. In plus, acesti fulgi sunt bogati in fibre ce imbunatatesc digestia.

Știai că, dintre toate opțiunile pentru un mic dejun, fulgii de ovăz au cea mai mare sațietate? Ceea ce înseamnă că nu ți se va face foame la 30 de minute după ce ai luat micul de jun.

În al doilea rând sunt foarte ușor de preparat ca și terci.

Fulgi de ovăz
Fulgi de ovăz

Știu că nu sună la fel de delicios ca și cerealele acelea cu ciocolată, însă crede-mă, dacă ai puțină imaginație poți obține un mic dejun incredibil de gustos, hrănitor și rapid.

Beneficiile consumului fulgilor de ovăz 

  • Scade colesterolul

Fulgii conțin un anumit tip de fibre numite beta-glucan, despre care se știe că reduc colesterolul rău. 80 g de fulgi conțin 8 g de astfel de fibre.

  • Îți oferă energie

Datorită absorbției lente a glucidelor, nivelul de energie este constant.

  • Sunt bogate în minerale

Conțin minerale cum ar fi seleniu, fosfor, magneziu și zinc.

  • Pot ajuta la reducerea presiunii sângelui

Un articol publicat în American Journal of Clinical Nutrition ne arată că o alimentație care include mai multe cereale integrale (cum ar fi fulgii de ovăz) are același efect ca și luarea de medicamente împotriva hipertensiunii.

Când vine vorba de gătit cu fulgii de ovăz avem o varietate de rețete.În opinia mea cea mai simplă este terciul cu lapte de vacă sau apă.

Cum prepari fulgii de ovăz

Terci din fulgi de ovăz
Terci din fulgi de ovăz

Sunt sigur că există rețete mai gustoase decât a mea, dar eu mă grăbesc dimineața… 🙂

  • Pun un bol de apă la fiert, iar când acea apă începe să fiarbă adaug un bol de fulgi. Amestec și las pe foc până când  apa a fost absorbită  de fulgi.

O metoda mai rapida este sa pui fulgii într-un bol cu putina apa si sa ii bagi la microunde.

  • Tai două mere cubulețe, le pun peste terci și gata.

Desigur, poți folosi și alte fructe înafară de mere, cum ar fi banane, coacăze, sau bucăți de fructe uscate.

Baftă și nu uita: Stai în Formă!

Andrei Marius

Mă numesc Andrei Marius și pasiunea mea este fitnessul. Am creat blogul Stai în Formă cu un singur scop: să ajut tinerii să crească în masă musculară și să slăbească pentru a arăta mai bine.

De mic m-am antrenat și am urmărit legende precum Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone. Însă oricât aș fi căutat informații pe net despre fitness și culturism, nu găseam nimic de calitate. Mereu erau articole prea simple, greu de citit și fără poze descriptive. Așa că am decis să creez un loc în care poți găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a obține un fizic de atlet.

Mi-am combinat propria experiență cu informațiile obținute de la cele mai bune persoane din lumea fitness-ului și studiile recente pentru a crea pagina Stai în Formă! :)

Adaugă un răspuns