Cum să-ți Crești Bicepșii Rapid

Andrei Marius // iunie 27 // 0 Comments

Aproape toate persoanele cu care m-am antrenat și erau la început și-au dorit, printre altele, același lucru: brațe mari. Însă nu contează doar exercițiile pe care le faci, mai important este modul în care le faci. De aceea astăzi am să-ți arăt cum să-ți crești bicepșii rapid. 

Totul începe cu felul în care te antrenezi.

Da, exercițiile sunt importante și ele. Însă dacă urmărești blogul de ceva timp sau ești abonat la newsletter probabil ști deja că pun mare accent pe tehnicile de antrenament și pe diferite stiluri de creștere a intensității. Pentru că acestea stimulează cel mai bine creșterea în masă.

Când vine vorba de obținerea bicepșilor masivi sunt 4 lucruri importante pe care trebuie să le iei în considerare.

Problema este că aceste 4 lucruri sunt cunoscute doar de persoanele cu peste 4-5 ani de experiență în sală, iar tu sigur nu vrei să aștepți atât pentru a avea bicepși bine construiți.

Hai să vedem ce ai de făcut..

Cum să-ți Crești Bicepșii Rapid

1. Izolează

A duce o repetare până la eșec înseamnă să nu mai poți face o repetare în forma corectă.

De ce îți spun acest lucru?

Deoarece mulți dintre cei ce se antrenează evită această ducere la eșec folosindu-se de balans sau de alte grupe musculare pentru a termina repetarea.

Dacă vrei să îți crești bicepsul trebuie să-l pui la muncă. Iar pentru a evita ca alte grupe musculare să facă munca pentru el trebuie să-l izolezi.

Ce înseamnă asta?

Flexii la banca Scott - Cum să-ți Crești Bicepșii Rapid
Flexii la banca Scott – Cum să-ți Crești Bicepșii Rapid

A izola un mușchi înseamnă a face un exercițiu în care nu te poți folosi de balans sau de alte grupe musculare pentru a duce mișcarea la capăt. Mai exact, un exercițiu în care nu poți trișa.

Să luăm ca exemplu flexiile cu bara EZ. Când ajungi la ultimele repetări și bicepsul a obosit începi să-ți arcuiești spatele și să balansezi greutatea pentru a o ridica. Sau te folosești de umeri pentru a o ridica. În orice caz bicepsul nu mai lucrează la fel de mult și există și posibilitatea să te accidentezi.

O alternativă este să folosești o greutate mică și să te concentrezi foarte mult pe mișcare și pe controlarea acesteia.

Flexiile la banca Scott sunt o altă metodă foarte eficientă de a izola bicepsul pentru că nu îți permit să te balansezi.

2. Supraîncarcă

Este un lucru evident că dacă ai același antrenament cu aceeași intensitate în fiecare săptămână bicepșii tăi nu vor crește.

Defapt, acest lucru este valabil pentru orice grupă musculară.

Pentru a stimula creșterea va trebui să îi oferi mereu mușchiului un „șoc”. Când el se așteaptă să faci 3 serii a câte 12 repetări de flexii cu bara tu îl surprinzi cu 5 serii a câte 12-14 repetări.

Alte metode de supraîncărcare și de șocare a bicepșilor sunt repetările forțate.

Într-o repetare forțată ai un partener care te ajută să ridici greutatea (care este mai mare decât cea cu care te-ai fi antrenat în mod normal) pentru a duce la capăt ultimele câteva repetări. Astfel stresezi mușchiul peste limita cu care este obișnuit.

Sunt multe astfel de tehnici și vorbesc pe larg pe ele în Programul de 8 Săptămâni. Momentan acest program este închis, dar dacă vrei să afli când se deschide abonează-te la newsletter prin descărcarea ghidului gratuit.

3. Pompează

Cu toții urmărim disperați pomparea când antrenăm bicepsul.

Vrem să vedem brațul acela umflat în oglindă și să ne simțim mândri de munca depusă.

Este ceva normal, toată lumea face asta.

Dar pomparea aceasta nu este doar de fațadă.

Cum să-ți Crești Bicepșii Rapid
Cum să-ți Crești Bicepșii Rapid

Ea este chiar foarte benefică deoarece aduce mult sânge la mușchi, iar sângele conține nutrienții de care are nevoie bicepsul pentru a se reface și a crește.

Pomparea este cea care ajută mult creșterea în masă, iar dacă știi cum să te folosești de ea cu cap poți profita de moment la maxim la fiecare antrenament!

Exercițiile ce țin multă tensiune pe mușchi, precum flexiile la scriepți sau la aparate sunt ideale pentru o pompare bună.

Mie personal îmi place să folosesc benzile elastice pe la jumătatea antrenamentului pentru a pompa bine bicepsul.

4. Repoziționează

Ultimul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare este unghiul sub care antrenezi bicepsul.

Acest lucru este foarte important pentru că el determină care parte a bicepsului este antrenată.

Atât distanța dintre mâinile tale când faci flexii cu bara este importantă cât și poziția coatelor în timpul mișcării.

Poziția neutră a palmelor, ca și cea folosită în timpul flexiilor ciocan, lucrează mai mult mușchii brahiali pe când o poziție în care palmele sunt îndreptate spre tine stimulează cele două capete ale bicepsului.

Acestea sunt lucrurile pe care trebuie să le iei în considerare când vorbim despre cum să-ți crești bicepșii rapid.

Dacă cauți un antrenament intens pentru brațe, ți-l recomand pe acesta. 

Baftă, și până data viitoare: Stai în formă! 

Andrei Marius 

About the Author Andrei Marius

Mă numesc Andrei Marius și pasiunea mea este fitnessul. Am creat blogul Stai în Formă cu un singur scop: să ajut tinerii să crească în masă musculară și să slăbească pentru a arăta mai bine.

De mic m-am antrenat și am urmărit legende precum Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone. Însă oricât aș fi căutat informații pe net despre fitness și culturism, nu găseam nimic de calitate. Mereu erau articole prea simple, greu de citit și fără poze descriptive. Așa că am decis să creez un loc în care poți găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a obține un fizic de atlet.

Mi-am combinat propria experiență cu informațiile obținute de la cele mai bune persoane din lumea fitness-ului și studiile recente pentru a crea pagina Stai în Formă! :)

Te-a ajutat acest articol?

Aruncă un ochi și aici:

>