Ramat cu haltera

Andrei Marius // aprilie 27 // 0 Comments

Cea mai bună cale de a-ți transforma complet aspectul fizic este de a urma un plan creat special pentru tine! 

Am ajutat peste 450 de bărbați, te pot ajuta și pe tine!

Ramat cu haltera

Ramat cu haltera
Ramat cu haltera
  1. Ținând o halteră cu priză în pronație (deasupra barei cu palmele înspre tine), îndoaie puțin genunchii și apleacă trunchiul în față îndoind din șolduri. Ține spatele drept și apleacă-te până când acesta este aproape paralel cu podeaua.  Sfat: Asigură-te că ți capul înainte, haltera trebuie să atârne în față în timp ce brațele sunt complet extinse și perpendiculare pe podea. Aceasta este poziția de start.
  2. Acum, menținând trunchiul nemișcat, spatele drept și privirea înainte, expiră și trage haltera spre tine. Menține coatele apropiate de corp și folosește doar antebrațul pentru a ține greutatea. Când ajungi cu haltera aproape de corp, menține poziția pentru câteva momente în timp ce contractezi bine spatele.
  3. Apoi, inspiră și coboară încet și controlat greutatea fără să miști trunchiul.
  4. Repetă până când numărul de repetări dorite este atins.Ramat cu haltera

Atenție: acest exercițiu nu este recomandat persoanelor ce au probleme la spate. Ramatul la scripetele montat jos este o opțiune mai sigură pentru persoanele cu probleme la spate.

Deasemenea, chiar dacă ai un spate sănătos trebuie să menții forma corectă pentru a evita orice accidentare.

Poți face acest exercițiu și cu priza în supinație (palmele îndreptate înainte). Această variație a ramatului cu haltera implică mai mult bicepsul.

Mesaj de la autor - Andrei Marius

Mă numesc Andrei Marius și pasiunea mea este fitnessul. Am creat blogul Stai în Formă cu un singur scop: să ajut tinerii să crească în masă musculară și să slăbească pentru a arăta mai bine. De mic m-am antrenat și am urmărit legende precum Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone. Însă oricât aș fi căutat informații pe net despre fitness și culturism, nu găseam nimic de calitate. Mereu erau articole prea simple, greu de citit și fără poze descriptive. Așa că am decis să creez un loc în care poți găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a obține un fizic de atlet. Mi-am combinat propria experiență cu informațiile obținute de la cele mai bune persoane din lumea fitness-ului și studiile recente pentru a crea pagina Stai în Formă! :)

Te-a ajutat acest articol ?  🤔  

Uite mai multe postări ce te vor ajuta să te antrenezi mai eficient:

>