iulie 3

5 Sfaturi Surprinzătoare pentru a Obține un Abdomen Cizelat vara asta

1  comments

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Fitness
 • /
 • 5 Sfaturi Surprinzătoare pentru a Obține un Abdomen Cizelat vara asta

Pentru a obține un fizic estetic, musculos, definit și irezistibil pentru sexul opus trebuie să-ți pui la punct lucrurile de bază: antrenamentul cu greutăți, exercițiile cardio și folosirea caloriilor pentru a maximiza creșterea în masă și arderea grăsimii. 

Însă pe lângă aceste lucruri fundamentale și necesare sunt câteva sfaturi și trucuri ce te pot ajuta să obții rezultate mult mai rapid cu un efort mai scăzut.

Sună prea bine pentru a fii adevărat?

Posibil, dar dacă le vei pune în aplicare te vei convinge singur de eficiența lor.

Secretul unui abdomen ce arată cât mai bine și mai cizelat este arderea grăsimii.

Poți încerca orice antrenament nebunesc pentru abdomen, poți face 1000 de abdomene pe zi sau sute de ridicări de picioare.

Dacă ai grăsime ce îți acoperă mușchii, arăți ca un om ce nu se antrenează.

De aceea următoarele 5 sfaturi experte sunt concepute special pentru a te ajuta să arzi cât mai multă grăsime într-un timp cât mai scurt.

Sfatul 1: Împarte-ți mesele cu cap

Dacă încerci să scapi de burtă de ceva timp sunt destul de încrezător că ai auzit de postul intermitent și de toată gălăgia din jurul acestuia.

Personal nu am nimic cu postul intermitent, dar eu sunt o persoană cu o pasiune pentru mâncat. Ăsta e adevărul, mănânc mult. De aceea nu pot sta câte 12 ore fără să bag nimic în mine..

Însă chiar dacă nu fac asta tot mă folosesc de postul intermitent.

Obține un Abdomen Cizelat
Obține un Abdomen Cizelat

O metodă ce am observat că merge pentru mine este să îmi consum majoritatea caloriilor într-o anumită fereastră de timp, adică în perioada de zi când sunt cel mai activ. În cazul meu este dimineața și la prânz de vreme ce mă antrenez după-masă.

Astfel am destulă energie pentru a-mi duce la capăt activitățile și antrenamentul.

Apoi țin o mică perioadă de post seara, de 4-5 ore până înainte de culcare când iau un shake proteic. Astfel ard majoritatea caloriilor consumate în timpul activităților și spre seară sunt deja într-un deficit caloric.

Poți încerca și tu ceva de genul. Asta a mers foarte bine pentru mine și pentru încă câțiva apropiați deoarece avem programe similare. Însă depind foarte mult de stilul de viață și de munca pe care o ai. Dacă ești foarte activ seara nu îți permiți să ții un post atunci..

Sfatul 2: Combina Greutățile și Cardio

Un antrenament clasic sau standard îți recomandă să îți împarți antrenamentul cu greutăți și cel cardio în două sesiuni diferite pentru a te putea dedica 100% la fiecare dintre ele.

Totuși, dacă scopul tău nu este să îți întărești rezistența sau să participi la vreun concurs ce implică alergatul cu viteze mari această metodă nu este prea eficientă pentru maximizarea arderii caloriilor.

Obține un Abdomen Cizelat
Obține un Abdomen Cizelat

Ce îți recomand este să încerci să combini antrenamentul cu greutăți cu câteva mișcări cardio.

De exemplu poți duce la capăt 2-3 serii de tracțiuni și să începi să faci sprinturi sau să sări coarda. Astfel intensitatea ridicată a exercițiilor cardio va pompa mai mult sânge mai mușchi și combinarea celor două tipuri de efort va crește numărul de calorii arse.

Această metodă este foarte eficientă dacă nu poți petrece mult timp în sală. Poți termina ambele tipuri de antrenament și să arzi o groază de calorii în doar 70-90 de minute.

Vezi ce exerciții cardio poți face în sala ta și încorporează-le în antrenamentul tău.

Sfatul 3: Sări peste „stimulent”

Cofeina este un stimulent foarte popular ce te poate ajuta să arzi mai multe calorii dacă îl folosești corect. Multe studii spun că aceasta are efect termogenic (un termen complicat pentru accelerarea metabolismului) și că te poate ajuta chiar și cu foamea.

Totuși, există și o parte „întunecată” a cofeinei.

Dacă aceasta este stimulentul de bază al dietei tale și ea este cea care îți deschide ochii dimineața și te menține vigilent în timpul zilei împiedicându-te să adormi, ai o problemă.

Pentru a slăbi și a crește în masă musculare ai nevoie de un somn bun în fiecare noapte de cel puțin 7-8 ore. De aceea dacă întâmpini probleme cu somnul îți recomand să treci de la cofeină la un alt stimulent pentru arderea grăsimii.

Uite cu ce poți înlocui simpla cafea:

 • CLA – acestea sunt grăsimi esențiale derivate din omega 6 ce cresc oxidarea grăsimii din țesutul adipos. Practic, te ajută să arzi calorii direct din startul de grăsime.
 • L-Carnitină – joacă un rol asemănător cu CLA. Aminoacizii din l-carnitină fac parte din procseul de utilizare al energiei stocate sub formă de grăsime în corp.
 • Extract de ceai verde – chiar dacă și acesta conține cofeină într-o cantitate destul de redusă, extractul de ceai verde este un excelent stimulent ce te poate ajuta să arzi mai multe calorii și să fii mai energic în timpul zilei.

Sfatul 4: Fă HIIT-uri

Cu ceva timp în urmă ți-am vorbit despre antrenamentele HIIT (High Intensity Interval Training) și de faptul că acestea sunt cele mai eficiente antrenamente cardio.

Secretul unui antrenament HIIT eficient este găsirea intensității potrivite.

Majoritatea persoanelor se urcă pe bandă sau pe alt aparat și aleargă sau se antrenează cu o intensitate cât de cât ridicată pentru 1 minut după care o reduc la ceva confortabil și repetă procesul.

Obține un Abdomen Cizelat
Obține un Abdomen Cizelat

Problema este că astfel nu îți soliciți corpul îndeajuns și nu culegi toate beneficiile acestui antrenament.

Trebuie să folosești o intensitatea atât de ridicată la început încât la sfârșitul acelui minut să ai impresia că nu mai poți merge.

După acel minut de agonie, reduci intensitatea, dar nu la un nivel confortabil ci doar la unul ce te va lăsa să te recuperezi în timp ce te solicită fizic.

Sună complicat la început dar după ce te vei urca pe bandă îți vei da rapid seama cât poți și cât ar trebui să alergi.

Desigur, trebuie să fii mereu atent la semnalele de obosire extremă. Dacă simți că nu mai poți nu încerca nimic prostesc pentru a nu te accidenta. Trebuie să-ți cunoști corpul și să știi când să-i spui „du-te” și când „odihnește-te”.

Sfatul 5: Fă o combinație puternică

Ultimul sfat se referă la suplimentație.

Mai exact la o combinație de suplimente ce face minuni când vine vorba de arderea grăsimii și scoaterea la iveală a pătrățelelor.

Sunt anumite suplimente ce te ajută să arzi mai multe calorii ce pot fii luate individual. Vei obține rezultate ok și te vor ajuta să-ți atingi scopul în timp.

Dar dacă combini câteva ingrediente cheie cu cap vei ajunge să arzi mai multă grăsime într-un timp mai scurt și în mod natural.

Obține un Abdomen Cizelat
Obține un Abdomen Cizelat

Despre ce combinație vorbesc?

CLA + L-carnitină

Nu există aproape nimic mai eficient decât combinarea acestor două suplimente.

Nu numai că vei fii mai energic dar vei arde mult mai multe calorii în timpul antrenamentelor și după acestea dacă combini aceste suplimente.

Am să te scutesc de detalii și te las să le încerci pentru a te convinge singur.

Dacă comanzi aceste suplimente de pe Myprotein și folosești codul STAIINFORMA primești 20% reducere la toată comanda.

Concluzia

Dacă vrei să obții un abdomen cizelat vara asta nu trebuie decât să scapi de grăsimea ce-l acoperă.

Sună dificil la început dar aceste 5 sfaturi îți vor face munca mult mai ușoară și mai productivă.

Baftă, și până data viitoare, Stai în Formă! 


Tags

abdomen, abdomen cizelat, antrenament abdomen, cizelare, definire, vara


S-ar putea să-ți placă și...

Andrei Marius

Despre mine

Mă numesc Andrei Marius și pasiunea mea este fitnessul. Am creat blogul Stai în Formă cu un singur scop: să ajut tinerii să crească în masă musculară și să slăbească pentru a arăta mai bine. De mic m-am antrenat și am urmărit legende precum Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone. Însă oricât aș fi căutat informații pe net despre fitness și culturism, nu găseam nimic de calitate. Mereu erau articole prea simple, greu de citit și fără poze descriptive. Așa că am decis să creez un loc în care poți găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a obține un fizic de atlet. Mi-am combinat propria experiență cu informațiile obținute de la cele mai bune persoane din lumea fitness-ului și studiile recente pentru a crea pagina Stai în Formă! :)

Andrei Marius

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Obține un Program Personalizat

  Cea mai rapidă cale de a obține rezultate este de a urma un program creat pentru tine!

  • Online Coaching 1 la 1 (WhatsApp)
  • Program de Antrenament Personalizat
  • Plan Alimentar Personalizat

  >