Antrenamentul cu greutăți pentru tineri

Andrei Marius // iunie 11 // 0 Comments

Ce beneficii poate aduce Antrenamentul cu greutati pentru tineri ? Află dacă exercițiile fizice opresc creșterea tinerilor și ce beneficii ar putea aduce culturismul. 

Da, antrenamentul cu greutăți îți poate schimba statutul de la single la taken, dar dacă ți-aș spune că acesta poate oferi mai multe beneficii? Multă lume știe că genetica este cea care dictează creșterea și starea generală de sănătate. dar există mai multe metode pe care le putem folosi ca adolescenți pentru a crește acești factori.

Antrenamentul cu greutăți este un subiect controversat datorită informațiilor învechite și a miturilor. Generațiile de astăzi suferă de multe probleme de sănătate fizică și mentală ce pot fi remediate surprinzător de natural. fără intervenția unui doctor.

Cea mai bună și mai eficientă metodă de a remedia problemele de sănătate este introducerea antrenamentului cu greutăți în viața de zi cu zi. Motivele principale pentru care tinerii ar trebui să se antreneze în sala de fitness sunt îmbunătățirea sănătății mentale, creșterea sănătății fizice și dezvoltarea corpului.

Antrenamentul cu greutăți pentru sănătate mentală  

Antrenamentul în sala de fitness are un impact evident asupra aspectului individului, cu toate acestea mulți adolescenți învață sau își dezvoltă trăsături și valori de bază în viață, cum ar fi un caracter puternic, o fire muncitoare și multă determinare cu ajutorul antrenamentului cu greutăți.

Trăsăturile pe care le vor câștiga nu-i vor ajuta doar în sala de fitness, ci și în alte aspecte ale vieții.

Antrenamentul cu greutati pentru tineri
Sănătate mentală – Antrenamentul cu greutati pentru tineri

De exemplu, munca grea și determinare dobândite în timpul antrenamentelor îl pot ajuta foarte mult pe adolescent în cariera sa academică, crescându-le performanțele. Menținerea unui fizic sănătos stimulează gândurile pozitive și încrederea în propriile forțe.  Încrederea este un lucru ce lipsește multor tineri, de aceea avem atât de multe cazuri de depresie . Un studiu condus de Harvard a arătat că 10 săptămâni de antrenare fizică reduc simptomele depresiei clinice cu un succes mai mare decât consilierea.

Hormonii tăi

Exercițiile fizice cresc hormonii „stării de bine” din organism – numiți endorfine – oferindu-ne un sentiment de împlinire după ce am terminat un antrenament intens. Antrenamentul cu greutăți îi învață pe tineri că totul poate fi atins în viață dacă ai o atitudine pozitivă și multă determinare.

Cel mai bun exemplu pe care îl pot oferi în acest caz este Arnold Schwarzenegger. În autobiografia sa intitulată „Total Recall”, Arnold vorbește de cum antrenamentul cu greutăți – pe care l-a început în jurul vârstei de 15 ani – i-a oferit tot ceea ce visa în viață. A folosit o formulă atât în sală cât și în afaceri și viața profesională. Arnold vede totul în repetări și serii. Când a vrut să devină milionar, a intrat în afaceri și a muncit mai mult decât oricine. Când a vrut să devină cea mai mare vedetă de la Hollywood dar nu putea vorbi corect limba engleză, s-a folosit de repetări și seturi: a repetat fiecare frază pe care trebuia să o zică de câteva sute de ori până când reușea să o pronunțe corect.

Nu te simți bine? Antrenează-te! Nu ești împlinit și fericit? Antrenează-te! Vrei să fii o persoană de succes? Antrenează-te!

Antrenamentul cu greutăți pentru sănătatea fizică

Pe lângă toate beneficiile pe care antrenamentul cu greutăți le aduce asupra sănătății mentale, se mai adaugă și creșterea sănătății fizice.

Exercițiile fizice întăresc oasele și mușchii făcând tinerii atleți mai buni și promovând longevitatea. Stresul pus pe sistemul osos în timpul antrenamentului cu greutăți crește densitatea oaselor – ce se degradează începând cu vârsta mijlocie – scăzând riscul fracturilor.

Antrenamentul cu greutăți poate ajuta tinerii atât în prezent cât și în viitor, deoarece acesta întărește corpul și previne boli precum osteoporoza.

Exercițiile făcute în sala de fitness ne accelerează metabolismul, ceea ce înseamnă că v-om arde mai multe calorii/grăsime. Astfel nu numai că vom arăta mai bine, dar vom sta și departe de obezitate și de toate trăsăturile rele ale acesteia.

Antrenamentul cu greutati pentru tineri
Sănătate fizică – Antrenamentul cu greutati pentru tineri

Acest stil de viață sănătos ce include activitate fizică scade șansele apariției bolilor cardiovasculare – studiile arată că exercițiile moderate scad tensiunea arterială cu 20%. Potrivit livestrong.com, 150 de minute de exerciții fizice pe săptămână – 30 minute pe zi de luni până vineri – scade șansa apariției diabetului cu 34%. Tinerii iubesc alimentele bogate în zahăr, iar antrenamentul cu greutăți poate reduce efectele negative ale acestora.

Tinerii ar trebui să introducă în stilul lor de viață un program de antrenament moderat împreună cu o dietă sănătoasă dacă vor să se bucure de un corp sănătos  și bine construit atât acum cât și în viitor.

Antrenamentul cu greutati pentru tineri și creșterea

Câți dintre voi v-ați întrebat părinții dacă puteți avea abonament la sala de fitness și a-ți primit un răspuns de genul: „Ești prea tânăr.” sau „ai vrea să rămâi la înălțimea asta pentru tot restul vieții tale?”, și în cele din urmă cea mai comună replică: „Nu, antrenamentul cu greutăți îți oprește creștere.”.

Antrenamentul cu greutati pentru tineri
Creșterea în înălțime – Antrenamentul cu greutati pentru tineri

Aceasta este una dintre cele mai mari concepții greșite din industria fitness-ului. Este un mit vechi ce împiedică adolescenții să se bucure de toate beneficiile culturismului. Am fost în stare să punem oameni pe lună, dar nu ne-am dat seama dacă antrenamentul cu greutăți oprește sau nu creșterea.

Pentru a împiedica creșterea, o persoană trebuie să fractureze placa de creștere (epifiza). Sporturile de contact precum fotbalul oferă șanse mai mari de fracturare a plăcii de creștere față de exerciții precum deadliftul, genuflexiunile și împinsul la bancă.

Dacă stăm puțin să ne gândim, exercițiile acestea sunt defapt mișcări naturale. Fermierii obișnuiau să ridice lucruri grele de pe jos (deadlift) sau să ridice lucruri deasupra capului (presă militară). Totuși, aceștia nu au rămas pitici din această cauză.

Aceste mișcări sunt naturale 

Ceea ce oamenii nu înțeleg este că mișcările din culturism sunt defapt mișcări naturale (în special exercițiile compuse precum genuflexiunile, presele și ridicările). Adăugare unei greutăți este doar pentru a stimula mai mult mușchiul în timp ce mișcarea rămâne 100% naturală pentru corp.

Pentru părinți

Când adolescentul dumneavoastră era copil, se ducea și ridica jucării de pe jos executând o genuflexiune sau un deadlift  perfect. Singura diferență este că acum copil dumneavoastră nu mai este mic și poate folosi greutăți în timp ce face aceleași mișcări. Poate adăuga greutăți mișcărilor naturale pentru a-și stimula dezvoltare fizicului, psihicului și sistemului nervos central.

Genetica determină creșterea în înălțime, nu antrenamentul cu greutăți. Deci dacă vi dintr-o familie în care toți au 1,6 metri, șansele ca tu să ai 1.80 metri sunt foarte mici, aproape inexistente.

HGH este hormonul de creștere uman responsabil pentru dezvoltarea generală a corpului. Acest hormon este eliberat în corp în două moduri. HGH este eliberat în corp în timpul somnului adânc. Când tinerii fac exerciții aceștia obosesc atât mental cât și fizic, lucru ce duce la un somn mai profund. Al doilea mod prin care hormonul de creștere poate fi eliberat în corp este antrenamentul intens. Astfel cu cât te antrenezi mai intens cu atât mai mult hormon de creștere va fi eliberat în corp. Deci dacă un tânăr începe antrenamentul cu greutăți are șanse mai mari să crească în înălțime datorită creșterii secreției de HGH.

Poate este timpul să ne învățăm părinții câteva lecții de biologie și anatomie, dar ai grijă că ei sunt cei care îți plătesc abonamentul. 🙂

Concluzie

Adulții ce cred că tinerii nu ar trebui să practice antrenamentul cu greutăți nu sunt educați în acest topic. Cel mai valoros lucru din viață este sănătatea noastră, iar antrenamentul cu greutăți îmbunătățește dramatic atât sănătatea mentală cât și cea fizică. Tinerii au toată viața înainte și trebuie să înceapă să aibă grijă de sănătatea lor dacă vor să se bucure de viață și peste 30 de ani. Nu mai bate în lemn când cuvinte precum „boli de inimă” sau „diabet” apar în conversație. În schimb gândește-te la sănătatea ta și la faptul că este responsabilitatea ta să ai grijă de ea.

Baftă și nu uita: Stai în Formă!

About the Author Andrei Marius

Mă numesc Andrei Marius și pasiunea mea este fitnessul. Am creat blogul Stai în Formă cu un singur scop: să ajut tinerii să crească în masă musculară și să slăbească pentru a arăta mai bine.

De mic m-am antrenat și am urmărit legende precum Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone. Însă oricât aș fi căutat informații pe net despre fitness și culturism, nu găseam nimic de calitate. Mereu erau articole prea simple, greu de citit și fără poze descriptive. Așa că am decis să creez un loc în care poți găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a obține un fizic de atlet.

Mi-am combinat propria experiență cu informațiile obținute de la cele mai bune persoane din lumea fitness-ului și studiile recente pentru a crea pagina Stai în Formă! :)

Te-a ajutat acest articol?

Aruncă un ochi și aici:

>