Capul Lung al Tricepsului – 3 Exerciții pentru Masă

Andrei Marius // martie 17 // 0 Comments

Pentru o dezvoltare completă a tricepșilor va trebui să îți pui brațele într-o anumită poziția pentru a activa capul lung al tricepsului.

Studenții la anatomie sau kinetoterapie au un avantaj când vine vorba de creșterea masei musculare.

Nu numai că ei știu denumirile mușchilor, dar știu și ce mișcare îndeplinesc și îi pot activa corect la fiecare antrenament. Însă stai liniștit, nu va trebui să iei cursuri de anatomie pentru a crește în masă musculară. 🙂

În schimb, îți voi arăta ce exerciții să faci pentru una dintre cele mai uitate părți ale tricepsului: capul lung.

Exerciții pentru Capul Lung al Tricepsului 

Oamenii au tendința să creadă că cei trei mușchi ai tricepsului (capul lung, capul lateral și cel media) încep în umăr și se termină la încheietura cotului.

Au aproape dreptate, însă dacă vrei să activezi corect capul lung al tricepsului va trebui să ști câte ceva despre acesta.

Capul mare al tricepsului are originea în omoplat. De aceea îl poți întinde complet când ai brațele deasupra capului, cum ar fi într-o extensie cu ganterele la ceafă. 

Capul Lung al Tricepsului - 3 Exerciții pentru Masă
Extensii Deasupra Capului cu Gantera – Capul Lung al Tricepsului

Așa că data viitoare când îți antrenezi tricepsul gândește ca un student la anatomie, lucrează-l cu exercițiile în care ai brațele deasupra capului.

Unul dintre exercițiile mele preferate este skullcrushers. Însă pentru a activa mai bine capul lung folosește o bancă pusă în înclinat. Astfel brațele tale vor mai mult deasupra capului decât deasupra pieptului.

Capul Lung al Tricepsului - 3 Exerciții pentru Masă
Skullcrushers – Capul Lung al Tricepsului

Un alt exercițiu eficient de izolare este făcut la scripete. Extensiile deasupra capului cu funia sunt perfecte pentru finalul antrenamentului.

Nu folosi o greutate mare. În schimb concentrează-te pe controlarea mișcării și pe contracția mușchiului la finalul extensiei.

Capul Lung al Tricepsului - 3 Exerciții pentru Masă
Extensii Deasupra Capului cu Funia – Capul Lung al Tricepsului

Deci data viitoare când îți antrenezi tricepșii asigură-te că îi antrenezi corect din punct de vedere anatomic. Nu multă lume știe aceste informații mărunte, însă ele fac diferența dintre un antrenament eficient ce îți aduce o creștere a masei musculare și unul de slabă calitate.

Poți introduce 1-2 dintre aceste exerciții într-un antrenament pentru triceps sau într-un antrenament pentru creșterea brațelor. 

Baftă, și până data viitoare, Stai în Formă! 

About the Author Andrei Marius

Mă numesc Andrei Marius și pasiunea mea este fitnessul. Am creat blogul Stai în Formă cu un singur scop: să ajut tinerii să crească în masă musculară și să slăbească pentru a arăta mai bine.

De mic m-am antrenat și am urmărit legende precum Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone. Însă oricât aș fi căutat informații pe net despre fitness și culturism, nu găseam nimic de calitate. Mereu erau articole prea simple, greu de citit și fără poze descriptive. Așa că am decis să creez un loc în care poți găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a obține un fizic de atlet.

Mi-am combinat propria experiență cu informațiile obținute de la cele mai bune persoane din lumea fitness-ului și studiile recente pentru a crea pagina Stai în Formă! :)

Te-a ajutat acest articol?

Aruncă un ochi și aici:

>