Stai în Formă!

Cum să îți Definești Corpul pentru Vară (5 Pași)

8.350+ Membrii

450+ Persoane ce îmi folosesc programele de antrenament

30.000+ cititori lunari

Cea mai bună cale de a obține rezultate este de a urma un program creat pentru tine. Dă click pe butonul de mai jos și vezi cum poți obține un program personalizat!

Obține un Program Personalizat

Primăvara este pe terminate și (dacă nu ai început încă) este timpul să îți pui corpul în formă, să scapi de grăsimea pusă de sărbători și să te definești pentru sezonul cald. 

Acum poți face acest lucru în două moduri.

Primul ar fi cel pe care îl aleg majoritatea oamenilor și anume să îți schimbi radical dieta, să tragi mult mai tare în sală și să începi să alergi. Problema cu acest este că te plictisește și nu o să reușești decât dacă ai o voință de fier și ceva experiență în sală.

Al doilea mod este mult mai practic și mai eficient.

Nu implică ceva „minuni” de exerciții sau suplimente, însă îți va aduce rezultate într-un timp mult mai rezonabil și te va scuti de unele bătăi de cap.

Pe lângă asta nu este complicat de pus în practică, trebuie să urmezi doar anumite reguli și să faci câteva lucruri corect.

Te-am făcut curios, nu? 🙂

Ei bine este un mod pe care îl recomand de ceva vreme pe blog. Multe persoane l-au încercat și au fost uimite de rezultate.

Vorbesc despre creșterea masei musculare și arderea grăsimii în același timp.

Da, ai citit bine, în același timp.

Chiar dacă majoritatea oamenilor intră într-o perioadă de definire (în care ard grăsimea) și pierd o parte din masa musculară, tu vei ști ce trebuie să faci pentru a slăbi în timp ce crești în masă. 

Mai jos ai 5 pași practici și deștepți ce te vor ajuta să îndeplinești exact același lucru.

1. Pune-ți un termen limită 

Este destul de amuzant felul în care mintea noastră funcționează.

Se pare că avem o tendință foarte puternică de a amâna lucrurile până în ultimul moment, chiar dacă știm că vor fi consecințe grave.

Asta se întâmplă când ai un examen pentru care trebuie să înveți, când trebuie să faci ceva ce te incomodează dar este important sau, în cazul nostru, când trebuie să începi să te ocupi de corpul tău.

Dar există o cale prin care poți trece prin acea lene mentală, și anume setarea unui termen limită sau a unui deadline.

Cum să îți Definești Corpul pentru Vară
Cum să îți Definești Corpul pentru Vară

Când ai un calendar cu o zi încercuită pe el și îl vezi zilnic, realizezi că timpul trece și trebuie să te pui pe muncă.

Pune-ți o dată în care vrei să arăți într-un anumit fel sau să scapi de o anumită cantitate de grăsime. Apoi asigură-te că nu trece zi în care să nu fii lucrat cel puțin 30 de minute pentru a obține acel scop până pe data aleasă. 

Îți recomand ca perioada dintre ziua de azi și data aleasă să fie de cel puțin 40-60 de zile pentru că organismul are nevoie de timp pentru a se schimba. Nu poți arăta ca un model din reviste în doar 2 săptămâni, chiar dacă ai munci intens pentru 3 ore pe zi..

2. Găsește-ți antrenorul perfect 

Cei mai buni atleți din lume și cei mai renumiți culturiști au antrenori personali, așa că tu de ce nu ai avea unul?

Nu trebuie să ajungi la talia unui atlet pentru a arăta bine și nici nu trebuie să cheltuiești o avere pentru a avea un antrenor lângă tine 24/24.

În schimb îți recomand să plătești un antrenor pentru a-ți arăta mișcările de bază și pentru a-ți spune unde trebuie să mai lucrezi, ce părți ale corpului au rămas în urmă și ce greșeli faci.

Cum să îți Definești Corpul pentru Vară
Cum să îți Definești Corpul pentru Vară

Nu trebuie să stai cu el pentru 3 luni de zile. Un antrenor bun își va da seama unde te descurci și unde ai probleme după doar câteva antrenamente împreună.

În plus când ai un antrenor lângă tine el te va împinge dincolo de limite și te ajuta să progresezi mult mai rapid.

Când ești singur sau cu un prieten cu care faci mai mult panaramă în sală este greu să îți controlezi mintea și să o faci să ducă la capăt și ultimele 2 repetări.

Dar când ai un antrenor ce îți urlă în ureche și te încurajează, lucrurile se schimbă.

Nu vei mai rata antrenamente și vei da tot ce poți de fiecare dată 😉

3. Dublează-ți antrenamentele 

Pentru cei care sunteți abonați și primiți mailuri de la mine acest lucru nu este o noutate.

Defapt, antrenamentele multiple pe perioada zilei au fost folosite de celebritățile de Hollywood pentru a obține transformări incredibile de o bucată bună de vreme.

În loc să mergi la sală o dată pe zi pentru 2-3 ore în care îți faci antrenamentul cu greutăți și exercițiile cardio, vei merge de 2 ori.

O dată dimineața sau înainte de prânz (în funcție de program) când te vei antrena cu greutăți pentru 1-2 ore și o dată spre seară pentru a face cardio pentru 30-40 de minute.

Această metodă face minuni când scopul tău este arderea grăsimii.

Cum să îți Definești Corpul pentru Vară
Cum să îți Definești Corpul pentru Vară

Dar dacă vrei să crești mai mult în masă îți recomand să faci mai puțin cardio seara și să mai antrenezi o grupă musculară.

Astfel vei stimula mai bine creșterea masei musculare și vei arde destule calorii pentru a slăbi.

Iar dacă ție frică că o să fii extenuat, stai liniștit. Antrenamentele sunt scurte și la o distanță destul de mare pentru a fii mereu energic.

Am scris cu ceva timp în urmă un articol în care își dau câteva sfaturi și un antrenament pentru această perioadă de definire, îl poți găsi aici. 

4. Antrenează fiecare parte a corpului mai des

După cum am spus la pasul de mai sus, îți poți antrena corpul mai des pentru a stimula creșterea masei musculare.

Majoritatea oamenilor ce se antrenează își lucrează o grupă musculară o singură dată pe săptămână. Pentru o bună perioadă de timp această strategie îți va aduce rezultate. Dar la un moment-dat corpul tău se va obișnui cu rutina și nu va mai răspunde antrenamentului.

De aceea este recomandat să începi să-ți antrenezi anumite grupe musculare de două ori pe săptămână. Chiar dacă astfel vei reduce puțin din volumul antrenamentului, vei stimula mai bine mușchiul și îl vei determina să crească mai repede.

Mai jos ți-am creat un model de antrenament. Este foarte simplu structurat în funcție de tipul de mișcare pe care îl face mușchiul: grupe musculare ce împing greutatea, grupe ce trag greutatea și picioarele. Dacă antrenamentul este prea intens pentru tine poți lua o zi de odihnă în plus după primele 3 zile de antrenament și astfel vei ajunge să îți lucrezi fiecare grupă musculară de două ori în 8 zile.

  • Ziua 1: Piept + Umeri + Tricepși
  • Ziua 2: Spate + Bicepși + Abdomen
  • Ziua 3: Picioare + Gambe
  • Ziua 4: Piept + Umeri + Tricepși
  • Ziua 5: Spate + Bicepși + Abdomen
  • Ziua 6: Picioare + Gambe
  • Ziua 7: Odihnă 

Pe lângă reducerea volumului (adică a numărului de serii sau exerciții) va trebui să suplimentezi cu Omega 3 pentru a grăbi refacerea corpului și să dormi cel puțin 7 ore pe noapte.

Cum să îți Definești Corpul pentru Vară
Cum să îți Definești Corpul pentru Vară

Dar chiar dacă un astfel de antrenament va fi foarte intens există un avantaj important: vei arde mult mai multe calorii. 

Acest lucru este datorat grupelor musculare lucrate ce sunt destul de mari și necesită o cantitate ridicată de energie atât pentru a face exercițiile cât și pentru a se reface.

Deci nu uita de odihnă și refacere, iar dacă simți că antrenamentul este prea intens adaugă o zi în plus de odihnă.

5. Investește în suplimentele de calitate 

Ți-am spus la început că nu am să-ți recomand „suplimente minune” ce ar face treaba pentru tine.

Nu că vreau ca tu să te omori în sală, ci pentru că astfel de produse nu există 🙂

Trebuie să fac un lucru clar deoarece chiar și acum primesc mesaje și emailuri de la persoane ce încă nu au înțeles ceva: suplimentele există doar pentru a te ajuta să îți obții rezultatele mai rapid prin maximizarea eforturilor tale din sală. Nu sunt pastiluțe magice ce te ajută să crești peste noapte. Alea se numesc steroizi și dacă le iei o faci pe riscul tău. 

Însă nu toate suplimentele sunt egale.

Cum să îți Definești Corpul pentru Vară
Cum să îți Definești Corpul pentru Vară

Există suplimente de calitate în care merită să învestești și suplimente proaste ce vor face doar un lucru, îți vor goli portofelul.

Gama mea preferată de suplimente pentru raportul calitate preț este și va fii Myprotein.

Nu am să încep să enumăr din nou suplimentele pe care ar trebui să le iei deoarece am făcut deja asta în acest articol. 

Cam atât ar fi.

Urmează pașii prezentați mai sus și curând te vei plimba pe plajă și privirile oamenilor vor fi îndreptate spre tine cu invidie 😉

Vrei să fii mai mare până la vară? Descarcă acest program de antrenament complet pe 6 săptămâni cu sfaturi de nutriție și suplimentație incluse, totul GRATUIT!

Descarcă ghidul Transformă-ți Corpul!

Baftă, și până data viitoare, Stai în Formă! 

Andrei Marius

Mă numesc Andrei Marius și pasiunea mea este fitnessul. Am creat blogul Stai în Formă cu un singur scop: să ajut tinerii să crească în masă musculară și să slăbească pentru a arăta mai bine.

De mic m-am antrenat și am urmărit legende precum Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone. Însă oricât aș fi căutat informații pe net despre fitness și culturism, nu găseam nimic de calitate. Mereu erau articole prea simple, greu de citit și fără poze descriptive. Așa că am decis să creez un loc în care poți găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a obține un fizic de atlet.

Mi-am combinat propria experiență cu informațiile obținute de la cele mai bune persoane din lumea fitness-ului și studiile recente pentru a crea pagina Stai în Formă! :)

2 răspunsuri

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram