octombrie 5

Cum să îți Dezvolți Fizicul în Timpul Școlii

0  comments

Indiferent dacă ești la liceu sau la facultate, orele de curs nu trebui să îți împiedice antrenamentele. Astăzi am să-ți arăt cum să îți dezvolți fizicul în timpul școlii cu ajutorul următoarelor 6 metode. 

Anii de școală și de facultate pot fi foarte haotici, iar acest lucru se reflectă cel mai bine în corpul tinerilor.  Adesea timpul este o scuză pentru mâncarea nesănătoasă, pentru toate sticlele de cola și pentru orele sărite din antrenamentul la sală.

Este greu pentru mulți să se trezească devreme, să își facă un mic dejun sănătos și bogat în proteine și să înceapă ziua cu câteva exerciții fizice cu greutatea corpului. Este greu ca după o zi de cursuri să mergi și la sală pentru a te antrena pentru 1-2 ore.

Însă totul se poate schimba. O simplă rutină combinată cu următorii șase pași te va ajuta să îți dezvolți fizicul chiar și în timpul școlii.

Însă pentru a face asta, trebuie să lași scuzele deoparte și să nu mai aștepți vacanța pentru a face o schimbare.

1. Planifică-ți Antrenamentul Precum Orele de Curs

Îți ai orarul peste tot: pe notițele de pe telefon, pe laptop, chiar și pe frigider. Ști ce oră vei avea și unde te vei afla Miercuri la ora 11:00, de exemplu. De ce să nu aplici același lucru și antrenamentul?

Cum să îți Dezvolți Fizicul în Timpul Școlii
Cum să îți Dezvolți Fizicul în Timpul Școlii

Fă-ți programul de antrenament pe zile, stabilește ce grupă de mușchi vei lucra și pune-l lângă lucrurile importante, precum orarul.

Prin planificarea antrenamentului vei putea să spui „nu” unor lucruri sau situații ce ți-ar ocupa timpul de sală. De asemenea, un program de antrenament îți va aduce multă claritate și ordine în viață, scăpându-te de stres.

2. Găsește-ți un Partener de Antrenament

Majoritatea zilei tale va fi ocupată cu ore de curs, laboratoare, întâlniri de grup și alte activități legate de școală. Chiar și cu antrenamentul tău bine programat va fi ușor să renunți la un antrenament în schimbul unei alte activități neașteptate. Însă dacă ai un prieten care te așteaptă la sală sau pe drum, lucrurile devin puțin mai complicate deoarece nu vrei să-l dezamăgești.

Cum să îți Dezvolți Fizicul în Timpul Școlii
Cum să îți Dezvolți Fizicul în Timpul Școlii

Găsește-ți un prieten ce are un orar asemănător cu al tău și hotărâți-vă să nu lipsiți de la nici un antrenament decât dacă se ivește ceva foarte important.

Un lucru foarte eficient ar fi să vă motivați unul pe altul de fiecare dată când unul dintre voi nu poate ajunge la sală. Câteodată nu te simți atât de dornic să ridici câteva greutăți și te grăbești să te scuzi cu diferite teme, proiecte sau alte activități. Însă un partener te va determina să nu lipsești de la un antrenament doar pentru că „nu ai chef”.

3. Fă-ți un Plan de Rezervă 

Însă ce faci când chiar nu poți ajunge la sală chiar dacă vrei?

Poate este vorba despre un proiect important, poate sala la care mergi are un program mai scurt și nu reușești să ajungi la antrenament. Ce faci?

Ei bine, cel mai simplu este să te antrenezi acasă dacă ești elev sau la cămin/apartament dacă ești student. Un scurt antrenament de 20 de minute va pompa mușchii și îți va stimula producția de testosteron și hormon al creșterii. Ai nevoie doar de câteva exerciții cu greutatea corpului pentru masă musculară. 

Cum să îți Dezvolți Fizicul în Timpul Școlii
Cum să îți Dezvolți Fizicul în Timpul Școlii

Eventual, îți poți cumpăra benzi de rezistență sau gantere reglabile ce îți vor oferi un număr mai mare de exerciții.

4. Fă-ți Plinul cu Snack-uri 

Cea mai mare dificultate pe care o întâlnesc elevii și studenții este alimentația. Este greu să pleci la prima oră a dimineții doar pentru a te întoarce seara.

Și indiferent cât de bine și de sănătos ști să gătești, acest lucru nu te ajuta prea mult dacă ești mereu plecat de acasă. Va trebui să te bazezi mereu pe diferite gustări și chiar mese luate în oraș.

Însă, asta nu înseamnă că nu poți obține necesarul de proteine și o alimentație cât de cât sănătoasă. Cea mai eficientă soluție sunt gustările proteice.

Aceste gustări proteice sunt foarte populare în afară, dar în România nu sunt atât de des întâlnite. Singura companie care știu că fabrică prăjituri delicioase și bogate în proteine și fibre este MyProtein.

De fapt, aceștia au o gamă întreagă de astfel de snack-uri. De la batoane proteice la ciocolată proteică, pe MyProtein vei găsi paradisul dulciurilor unui pasionat de fitness.

11098642-2014343634069975

În plus, deoarece știu că unii dintre voi sunt la buget, MyProtein ne-a oferit două coduri de reducere pe care le poți folosi pentru a-ți cumpăra orice de pe siteul lor:

STAIINFORMA – 20% reducere la toată comanda

5. Nu Exagera cu Ieșirile 

Viața de student poate fi atât haotică cât și foarte distractivă. Ieșirile din weekend cu băieții sau petrecerile în care toată lumea se face praf sunt o banalitate.

Însă dacă vrei să îți dezvolți fizicul nu trebuie să exagerezi. Dacă mergi la o băută cu colegii trebuie să îți ști limitele. Nu te fă atât de praf încât să trebuiască să fi cărat acasă. Alcoolul îți dereglează corpul, și adesea nu pierzi doar o noapte ci și următoarele 2-3 zile.

Același lucru se aplică și când mănânci în oraș. Doar pentru că ai un meniu bogat nu înseamnă că trebuie să îți umpli farfuria cu tot ce îți poftește inima. Caută alimentele bogate în proteine și în fibre deoarece acestea te vor sătura mai rapid împiedicându-te din a comanda prea multă mâncare.

6. Fă-ți o Rutină de Culcare 

Numărul de ore în care dormi poate să se schimbe de la o zi la alta, în funcție de activitățile din timpul zilei, de orele de curs și de planurile tale pentru dimineață.

S-ar putea să nu apuci să dormi mereu 7 ore pe noapte, însă asta nu înseamnă că nu îți poți face o rutină de culcare pentru a-ți maximiza refacerea.

Cum să îți Dezvolți Fizicul în Timpul Școlii
Cum să îți Dezvolți Fizicul în Timpul Școlii

Această rutină depinde foarte mult de tine și trebuie făcută de fiecare dată înainte de culcare. Poate fi ceva simplu precum aranjarea patului, o gustare rapidă bogată în proteine și un pahar cu apă.

Cel mai important lucru este evitarea folosirii telefonului înainte de culcare. Da, asta înseamnă că nu poți sta pe Facebook până adormi cu telefonul în brațe.

Dacă nu îți vei crea o rutină simplă și lipsită de activități pe telefon/laptop nu te vei putea odihni destul de adânc pentru a susține refacerea mușchilor din timpul somnului (când creșterea masei musculare are loc în mare parte).

Concluzia 

Viața de elev și cea de student pot fi haotice, însă cu un program bine definit și cu folosirea celor șase metode explicate mai sus vei reuși să îți dezvolți un fizic impunător de invidiat.

Nu trebuie să duci lucrurile la extrem, însă trebuie doar să fi conștient de acțiunile tale, de programul școlar și de alimentația ta. În timp totul va deveni foarte ușor și îți vei putea îmbunătății întregul stil de viață.

Baftă, și nu uita: Stai în Formă! 


Tags

antrenament sala scoala, cum sa iti dezvolti fizicul in timpul scolii, facultate, liceu, scoala


S-ar putea să-ți placă și...

Andrei Marius

Despre mine

Mă numesc Andrei Marius și pasiunea mea este fitnessul. Am creat blogul Stai în Formă cu un singur scop: să ajut tinerii să crească în masă musculară și să slăbească pentru a arăta mai bine. De mic m-am antrenat și am urmărit legende precum Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone. Însă oricât aș fi căutat informații pe net despre fitness și culturism, nu găseam nimic de calitate. Mereu erau articole prea simple, greu de citit și fără poze descriptive. Așa că am decis să creez un loc în care poți găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a obține un fizic de atlet. Mi-am combinat propria experiență cu informațiile obținute de la cele mai bune persoane din lumea fitness-ului și studiile recente pentru a crea pagina Stai în Formă! :)

Andrei Marius

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Obține un Program Personalizat

Cea mai rapidă cale de a obține rezultate este de a urma un program creat pentru tine!

  • Online Coaching 1 la 1 (WhatsApp)
  • Program de Antrenament Personalizat
  • Plan Alimentar Personalizat

>