iunie 18

Program de antrenament pentru piept

0  comments

Cauți un program de antrenament pentru piept ce îți va asigura creșterea masei musculare? Acesta este programul perfect pentru tine dacă nu mai vezi rezultate de la un timp. 

Folosirea aceluiași antrenament pentru piept pe o perioadă de 6-8 săptămâni poate avea un singur rezultat: oprirea creșterii masei musculare. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să-ți provoci corpul în mod constant, obligându-l să devină mai puternic și mai mare.

Provocarea corpului constă într-un antrenament intens cu care mușchii nu sunt obișnuiți. Trebuie să folosești principiul lui Arnold: șochează mușchiul.

De aceea astăzi ți-am pregătit un antrenament intens pentru piept pentru a te scoate din impas. Tot ce trebuie să faci este să-l pui în practică și să aștepți rezultatele.

Program Antrenament Piept pentru Masă – în ce constă 

Orice program de antrenament pentru creșterea masei musculare este caracterizat de câteva lucruri simple: exerciții compuse ce folosesc mai multe grupe de mușchi, un număr de repetări ce susține creșterea masei musculare, diferite unghiuri sub care este lucrat mușchiul și suficient volum cuplat cu intensitate.

Program antrenament piept pentru Masă Musculară
Program antrenament piept pentru Masă Musculară

Antrenamentul de mai jos respectă toate aceste criterii. Primul exercițiu este puțin diferit față de clasicul împins din culcat, deoarece mușchiul tău s-a obișnuit cu ceea ce îi ofereai.

În plus, toate exercițiile lucrează pieptul sub un unghi diferit, iar numărul lor oferă un volum considerabil antrenamentului. Toate acestea pe lângă faptul că vei termina antrenamentul cu o superserie, intensitate pură.

Program Antrenament Piept pentru Masă Musculară

1. Împins din înclinat cu ganterele

Majoritatea culturiștilor apelează la împinsul din culcat cu haltera ca primul lor exercițiu, și au dreptate deoarece este cel mai bun exercițiu pentru piept. Dar problema în cazul tău este adaptabilitatea corpului.

Corpul tău este pregătit să facă împinsul din culcat ca primul exercițiu, iar tu trebuie să-l iei prin surprindere cu împinsul din înclinat cu ganterele.

Program antrenament piept pentru Masă Musculară
Împins din înclinat cu ganterele – Program antrenament piept pentru Masă Musculară

Pentru că este primul exercițiu din acest antrenament pentru piept, vei face un număr mai mic de repetări – între 6 și 8 – cu o greutate mare.

Vei face 4 serii a câte 6-8 repetări. Pauzele dintre serii vor fi de doar 40 de secunde.

2. Fluturări cu ganterele din înclinat

După ce pieptul tău este deja puțin derutat din cauza noului start, vei face un exercițiu de izolare.

Fluturările cu ganterele din înclinat sunt un exercițiu perfect dacă vrei să lași umerii și tricepșii să se odihnească pentru câteva serii. În plus acest exercițiu întinde foarte bine fibra musculară și oferă mușchiului un stimul puternic de creștere. Exact ceea ce are nevoie pentru a ieși din impas.

Program antrenament piept pentru Masă Musculară
Fluturări cu ganterele din înclinat – Program antrenament piept pentru Masă Musculară

Nu folosi greutăți la fel de mari ca la început, acesta este un exercițiu ce necesită concentrare pentru a fi executat corect. Când ajungi cu ganterele sus, presează-le încordând bine pectoralii.

Vei face 10-12 repetări pentru 4 serii. Pauzele vor fi de 50 de secunde.

3. Presa cu bara T

Dacă ești începător sau avansat și nu ai auzit de acest exercițiu, nu ști câte ai pierdut.

Presa cu bara T este un exercițiu foarte bun dacă vrei să dezvolți pectoralii superiori. Chiar dacă sunt folosiți și umerii în timpul mișcării, această presă rămâne pe lista celor mai eficiente exerciții pentru piept.

Când faci această presă, prinde bara cu ambele mâini. Nu folosi o greutate prea mare și concentrează-te pe presarea palmelor în timp ce ții bara – astfel vei activa mai bine pieptul.

Dacă vrei să faci ceva cu totul diferit, încearcă acest exercițiu fără să numeri repetările. Fă 3 serii până la eșec cu pauze de 50 de secunde între ele.

4. Împins din culcat cu haltera

Am ajuns și la cel mai bun exercițiu pentru piept. Acum pieptul tău este cu adevărat șocat și nu are nici o idee cu privire la ceea ce urmează.

Acest exercițiu îl vei face puțin mai diferit față de obicei. Nu vei încărca bara cu greutatea maximă pe care o poți împinge. În schimb vei folosi 2/3 din acea greutate scăzând timpul de odihnă dintre serii.

De exemplu, dacă împingi maxim 80 de kg, azi vei folosi 50 de kg. și nu te vei odihni 60 de secunde ci 30 de secunde.

Program antrenament piept pentru Masă Musculară
Împins din culcat cu haltera – Program antrenament piept pentru Masă Musculară

Vei face 3 serii a câte 10-12 repetări cu pauze de 30 de secunde.

5. Fluturări la scipete

După ce ai terminat împinsul din culcat, cel mai probabil tricepșii sunt extenuați. Așa că vom folosi încă un exercițiu de izolare a pectoralilor.

Fluturările la scripete sunt de departe cel mai bun exercițiu pentru izolarea pieptului. La fel ca și în cazul fluturărilor cu ganterele, nu vei folosi greutăți mari.

Vei seta scripetele sus și vei atașa mânerele. După aceea vei aduce mânerele împreună presând și contractând pieptul. Când mânerele se ating faci os scurtă pauză și revii încet la poziția de start.

Program antrenament piept pentru Masă Musculară
Fluturări la scripete – Program antrenament piept pentru Masă Musculară

Vei face 4 serii a câte 8-12 repetări. Pauzele dintre seri vor fi de 40 de secunde.

6. Superserie: Flotări la paralele – Flotări cu priză largă

Pentru a te asigura că obții o intensitate nebunească din acest antrenament, am compus această superserie. Dacă nu ești familiarizat cu acest cuvânt nu este nici o problemă.

Superseria se referă la două sau mai multe exerciții ce lucrează aceeași grupă de mușchi făcute unul după altul fără pauze. În cazul acesta, vei face flotări la paralele urmate de flotări cu priză largă – fără pauze între cele două exerciții.

După ce ai terminat flotările cu priză largă, faci o pauză de 30 de secunde și reîncepi superseria cu flotările la paralele. continui până când atingi numărul de serii dorite.

Program antrenament piept pentru Masă Musculară
Flotări la paralele – Program antrenament piept pentru Masă Musculară

Vei face 3 serii. În timpul flotărilor la paralele numărul de repetări va fi cuprins între 8-10 – dacă greutatea corpului nu este suficientă, adaugă un disc sau o ganteră. După ce ai terminat primul exercițiu, vei face flotări cu priză largă până la eșec. Între serii, timpul de odihnă este de 30 de secunde.

Acesta a fost un program de antrenament pentru piept. Nu unul simplu sau ușor, ci unul eficient și intens. Ține minte totuși conceptul de șocare a mușchiului. Te va ajuta să treci de absolut orice impas ai putea întâlni în creșterea masei și a forței musculare.

Dacă ți-a plăcut articolul nu uita să-l împărtășești prietenilor tăi, sunt sigur că-l vor aprecia la rândul lor.

Baftă, și nu uita: Stai în Formă!


Tags

antrenament pentru piept, antrenament pentru piept masa musculara, antrenament piept, antrenament piept masa


S-ar putea să-ți placă și...

Andrei Marius

Despre mine

Mă numesc Andrei Marius și pasiunea mea este fitnessul. Am creat blogul Stai în Formă cu un singur scop: să ajut tinerii să crească în masă musculară și să slăbească pentru a arăta mai bine. De mic m-am antrenat și am urmărit legende precum Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone. Însă oricât aș fi căutat informații pe net despre fitness și culturism, nu găseam nimic de calitate. Mereu erau articole prea simple, greu de citit și fără poze descriptive. Așa că am decis să creez un loc în care poți găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a obține un fizic de atlet. Mi-am combinat propria experiență cu informațiile obținute de la cele mai bune persoane din lumea fitness-ului și studiile recente pentru a crea pagina Stai în Formă! :)

Andrei Marius

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Obține un Program Personalizat

Cea mai rapidă cale de a obține rezultate este de a urma un program creat pentru tine!

  • Online Coaching 1 la 1 (WhatsApp)
  • Program de Antrenament Personalizat
  • Plan Alimentar Personalizat

>