Stai în Formă!

Spate Lat și Gros: 3 Exerciții pe care Trebuie să le faci

Pune între 4-6 kg de masă musculară în următoarele 8 săptămâni urmând un program de antrenament și alimentație folosit cu succes de mai bine de 300 de persoane!

Ia-ți Programul de 8 Săptămâni

7.600+ Membrii

200+ Persoane ce îmi folosesc programele de antrenament

30.000+ cititori lunari

Nu știu cât de pasionat ești tu de antrenarea spatelui, dar pentru mine a devenit treptat una dintre grupele mele preferate. Iar astăzi am să-ți arăt 3 exerciții ce te vor ajuta să obții un spate lat și gros!

Aceste exerciții sunt diferite pentru că eu cred foarte mult în obținerea unui fizic estetic, iar, după cum ți-am explicat în acest articol, un aspect foarte important este dezvoltarea unui spate în formă de V. 

Iar aceste 3 exerciții fac exact acest lucru. 

Le poți face la următorul tău antrenament pentru spate, sau le poți include pe rând în fiecare antrenament pe care îl vei face de acum înainte. 

Ești gata să obții un spate lat și gros?

1. Tracțiuni la Scripeți cu 1 singur Braț

Acest exercițiu intră cel mai bine când spatele este deja obosi și pompat. 

Cel mai important aspect este să te concentrezi pe întreaga mișcare, să o faci controlat și când ajungi cu mânerul la nivelul pieptului să faci o pauză de 2-3 secunde și să contractezi puternic mușchiul. 

Este un exercițiu foarte eficient pentru că îți permite să izolezi și să ții tensiunea pe marele dorsal. 

În plus este un exercițiu unilateral, lucru ce îți oferă șansa să lucrezi fiecare parte a spatelui în mod individual și să egalezi mușchii dacă în timp s-au dezvoltat neuniform. 

Un sfat bun este să începi cu partea spatelui ce este mai slab dezvoltată pentru că prima serie este și cea în care ești cel mai concentrat. 

2. Tracțiuni la bară până la stern 

Acest exercițiu este unul foarte rar practicat din mai multe motive.

Principalul este că nu este un exercițiu știut de toată lumea, făcând parte din sfera celor avansate.

Al doilea motivul este că acest exercițiu este al naibii de dificil și de dureros (în sensul bun al cuvântului) dacă îl faci corect și pe la jumătatea antrenamentului.

Se face ca o tracțiuni normală. Alegi o priză la fel de largă ca și distanța dintre umeri și apuci bara într-un mod confortabil. 

Într-o tracțiuni normală te-ai ridica până la nivelul bărbiei. 

Ei bine, în această tracțiune, după cum sugerează și numele, te vei ridica până când bara atinge sternul, mai exact zona ce se află sub piept. 

Când ajungi acolo te menții pe poziție și ții mușchiul sub tensiune pentru 2-3 secunde după care repeți. 

Este un exercițiu dificil pentru că necesită multă forță, dar după ce îl vei termia vei avea spatele în flăcări! 🙂 

3. Ramat la aparat cu mânerul V

Ultimul exercițiu nu este unul foarte rar. 

Chiar îl introduc în aproape toate antrenamentele pe care le fac aici pe site. 

Secretul este să poziționezi banca pe care faci exercițiul la o înălțime mai ridicată, în așa fel încât să tragi mânerul de jos în sus, adică de la nivelul tălpilor până la nivelul pieptului. 

Apoi, la fel ca și în cazul celorlalte 2 exerciții, când ajungi cu mânerul în V la nivelul pieptului menține tensiunea pe marele dorsal pentru 2-3 secunde făcând o scurtă pauză. 

Apoi coboară greutatea încet și controlat și repetă mișcarea. 

Este un exercițiu perfect pentru grosime și forță. 

Cam acestea au fost mișcările pe care le poți face pentru un spate lat și gros…

Tu pe care îl vei folosi la următorul antrenament? 

Până data viitoare, Stai în Formă! 

Andrei Marius 

Andrei Marius

Mă numesc Andrei Marius și pasiunea mea este fitnessul. Am creat blogul Stai în Formă cu un singur scop: să ajut tinerii să crească în masă musculară și să slăbească pentru a arăta mai bine.

De mic m-am antrenat și am urmărit legende precum Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone. Însă oricât aș fi căutat informații pe net despre fitness și culturism, nu găseam nimic de calitate. Mereu erau articole prea simple, greu de citit și fără poze descriptive. Așa că am decis să creez un loc în care poți găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a obține un fizic de atlet.

Mi-am combinat propria experiență cu informațiile obținute de la cele mai bune persoane din lumea fitness-ului și studiile recente pentru a crea pagina Stai în Formă! :)

Adaugă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram