Top 4 Suplimente pentru Creșterea Masei Musculare

Andrei Marius // februarie 24 // 12 Comments

Dacă te antrenezi corect și mănânci alimentele bune mușchii tăi vor crește. Dar dacă vrei să faci lucrurile mai ușoare și să accelerezi acest proces te poți folosi de suplimentele nutritive. Uite un top cu cele mai bune suplimente pentru creșterea masei musculare. 

Un antrenament intens, o alimentație corectă bogată în proteine, un somn bun, zile de odihnă – toți aceștia sunt factori ce au un impact puternic asupra creșterii masei musculare.

Însă chiar și cea mai bine creată dietă și cel mai bun program te pot lăsa blocat într-un loc în care nu mai crești.

Aici intră în scenă suplimentele nutritive.

Din fericire pentru tine, te voi scăpa de durerile de cap provenite din căutarea și testarea suplimentelor pentru a determina care sunt cele mai eficiente de piață. Mai jos ai un top cu cele mai bune suplimente pentru creșterea masei musculare, urmează-l și o să obții rezultate.

1. Pudra Proteică din Zer – Impact Whey Protein

Primul supliment din lista celor mai bune suplimente pentru creșterea masei musculare este nimeni alta decât clasica pudră proteică din zer.

Această pudră proteică joacă roluri importante atât în producerea enzimelor și hormonilor, cât și în creșterea masei musculare.

Proteina din zer este foarte populară și eficientă deoarece are un conținut ridicat de leucină – un aminoacid ce declanșează sinteza proteinelor musculare și ajută la repararea și dezvoltarea țesutului muscular. O să ne întoarcem la leucină când vom vorbi de BCAA.

Studiile publicate în American Journal of Clinical Nutrition arată că participanții ce au consumat proteine din zer după antrenamente au avut o creștere semnificativă în masă musculară și în forță față de persoanele ce au luat o pudră placebo – fără proteine.

Top 4 Suplimente pentru Creșterea Masei Musculare
Top 4 Suplimente pentru Creșterea Masei Musculare

Dacă creșterea masei musculare este scopul tău vei avea nevoie de 2-2,5 g de proteine pe kg de masă corporală consumate zilnic. Aceste proteine pot proveni fie doar din alimentația clasică fie din alimentația clasică combinată cu suplimentarea cu o pudră proteică, care face lucrurile mult mai ușoare.

Acum, ce pudră să alegi? 

Piața suplimentelor nutritive este plină cu multe produse ce îți promit multe lucruri.

Dacă vrei să obții ceva de calitate la un preț accesibil alege mereu MyProtein – cea mai mare companie de suplimente din Europa.

Aceștia au o pudră proteică numită Impact Whey Protein ce a fost numită mai mulți ani la rând cea mai bună pudră proteică din zer din lume. Deci dacă specialiștii spun că e bună, înseamnă că ea chiar este.

În plus, dacă folosești codul STAIINFORMA după ce adaugi produsul în coș, primești 20% reducere la toată comanda.

2. Creatina – Creatină Monohidrată

Creatina monohidrată este cel mai popular și mai folosit supliment de către atleți și începători. Și are motive bune pentru a avea un așa statut.

În timpul antrenamentului, corpul tău se bazează în mare parte pe rezervele de ATP (adenozin trfosfat – dacă îți aduci aminte de lecțiile de biologie din liceu) și PCr (fosfocreatină) pentru energie.

Însă mușchii tăi consumă rapid aceste rezerve lăsându-te obosit după câteva exerciții intense.

Aici intră în joc creatina monohidrată.

Suplimentarea zilnică cu 3-5 g de creatină duce la creșterea rezervei de PCr (fosfocreatină) din corp, lucru ce duce la întârzierea oboselii și creșterea forței și a rezistenței.

Top 4 Suplimente pentru Creșterea Masei Musculare
Top 4 Suplimente pentru Creșterea Masei Musculare

Simplu pus, consumi creatină – te antrenezi mai intens pentru mai mult timp. De aceea atleții iubesc acest supliment.

Pe termen scurt, creatina te ajută doar să crești în forță și în rezistență, dar pe termen lung aceasta are un impact puternic asupra creșterii masei musculare deoarece te ajută să îi oferi mușchiului un stimul mai puternic ce îl determină să crească.

Ce creatină monohidrată să iei? 

Rămânem la MyProtein, și îți recomand Creatina Monohidrată. Partea cea mai bună este că prețul ei este ridicol de mic (la momentul scrierii articolului, 250 g de creatină costă 25 de lei, fără reducere).

Iar dacă folosești codul STAIINFORMA o să obții un preț și mai redus pentru un produs ce te va ajuta enorm. 

3. BCAA – BCAA 4:1:1

Când am vorbit despre proteinele din zer ți-am spus ceva legat de un aminoacid numit leucina.

Ei bine, BCAA este un acronim pentru Branched Chain Amino-Acids care în traducere înseamnă aminoacizi cu catenă ramificată.

Aceștia sunt trei la număr și au un impact puternic asupra creșterii masei musculare: leucina, isolecina și valina. 

În mod normal, când consumi aminoacizi – fie sub formă de pudră proteică fie individual – aceștia se duc prima oară la ficat.

Aici ficatul îi descompune și îi folosește pe post de combustibil, ori îi trimite la mușchi sau la alte țesuturi pentru a le repara și crește.

BCAA-ul scapă de scurta călătorie până la ficat, și merge direct la mușchi unde își face treaba, și anume îți repară țesutul muscular distrus și îl face mai mare.

Top 4 Suplimente pentru Creșterea Masei Musculare
Top 4 Suplimente pentru Creșterea Masei Musculare

Ce BCAA să alegi? 

Când vorbim de alegerea acestor aminoacizi totul se rezumă la un singur lucru: raport.

BCAA 4:1:1 de la MyProtein are numerele 4:1:1 în nume cu un scop. Ele reprezintă raportul dintre leucină – isoleucină – valină.

Raportul de  4:1:1 este cel mai mare și mai bun raport pe care îl poți găsi, de aceea îți recomand acest produs cu multă încredere.

Nu uita de codul de reducere STAIINFORMA ce îți oferă 20% reducere la toată comanda. 

4.  Citrulina Malată – Citrulină Malată

Uitată datorită l-citrulinei și argininei, citrulina malată este un booster puternic de oxid-nitric ce merită mai multă atenție.

Citrulina malată poate crește nivelele de oxid-nitric (și în consecință cantitatea de sânge) ce ajung la mușchi mai bine decât l-citrulina și ariginina.

De asemenea, ea poate crește energia și reduce febra musculară ajutând la eliminarea produșilor apăruți în urma unui antrenament intens.

Partea cea mai bună este că nu trebuie să consumi o cantitate mare de citrulină pe o perioadă lungă de timp pentru a vedea rezultate.

Top 4 Suplimente pentru Creșterea Masei Musculare
Top 4 Suplimente pentru Creșterea Masei Musculare

Un studiu publicat în Journal of Strength and Conditioning Research a aflat că o singură doză de citrulină malată (8 g) era mai mult decât suficientă pentru a crește numărul de repetări pe care participanții le făceau în timpul exercițiilor precum împinsul din culcat cu haltera. În plus, participanții ce au consumat citrulină nu aveau o febră musculară atât de puternică a doua zi.

Ce citrulină malată să alegi?

Sincer, atâta timp cât nu este amestecată cu altceva, orice citrulină de pe piață își va face efectul.

Eu am ales-o tot pe cea de la MyProtein, mai exact produsul Citrulină Malată.

Concluzia 

Există câteva suplimente ce pot avea avea un impact foarte mare asupra antrenamentului și asupra rezultatelor tale.

Dacă vei consuma aceste 4 suplimente pentru creșterea masei musculare vei începe să vezi rezultatele muncii tale înzecite.

Baftă, și nu uita: Stai în formă! 

About the Author Andrei Marius

Mă numesc Andrei Marius și pasiunea mea este fitnessul. Am creat blogul Stai în Formă cu un singur scop: să ajut tinerii să crească în masă musculară și să slăbească pentru a arăta mai bine.

De mic m-am antrenat și am urmărit legende precum Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone. Însă oricât aș fi căutat informații pe net despre fitness și culturism, nu găseam nimic de calitate. Mereu erau articole prea simple, greu de citit și fără poze descriptive. Așa că am decis să creez un loc în care poți găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a obține un fizic de atlet.

Mi-am combinat propria experiență cu informațiile obținute de la cele mai bune persoane din lumea fitness-ului și studiile recente pentru a crea pagina Stai în Formă! :)

Te-a ajutat acest articol?

Aruncă un ochi și aici:

>