8 Beneficii Uimitoare Ale Ciocolatei Negre

Andrei Marius // ianuarie 10 // 0 Comments

Este posibil ca și tu să fi auzit cât de uimitoare este ciocolata neagră. Ba chiar poate ai și încercat-o cu speranța de a-ți satisface  „pofta de dulce”.

La urma urmei, cât de mari sunt aceste beneficii aduse de ciocolată?

Ți-am pregătit 8 beneficii uimitoare despre acest „super-aliment”.

Ce face Ciocolata Neagră atât de specială? 

În primul rând, să vedem de ce putem numi ciocolata neagră „super-aliment”.

Cacaua este bogată în antioxidanți de tip flavonoid .

Cercetătorii au făcut un test pentru a măsura puterea antioxidantă a alimentelor.Printre primele a fost pudra de cacao neîndulcită, care a învins alimente precum ghimbirul, zmeura, afinele, murele și multe altele.cocoa-powder

De vreme ce ciocolata neagră are procente mari de pudră de cacao(peste 70%), aceasta este un foarte bun antioxidant.

De asemenea, ea are valori nutriționale excepționale.

100 grame de ciocolată neagră cu 75-85% cacao pură conține:

  • 11g de fibră
  • 8g de proteine
  • 98% din DZR( Doza Zilnică Recomandată) de mangan.
  • 89% din DZR de Cupru.
  • 67% din DZR de Fier.
  • 58% din DZR de Magneziu.
  • 31% din DZR de Fosfor.
  • 22% din DZR de Zinc.
  • 21% din DZR de Potasiu

Destul de impresionant pentru ceva destul de gustos.

Dar, din păcate conține și destule calorii și grăsimi saturate, din această cauză ciocolata nu va fi cel mai mare ajutor pentru pierderea greutății..

8 Beneficii uimitoare ale Ciocolatei Negre. 

Acum să trecem la beneficiile reale aduse de ciocolata neagră asupra sănătății.

1. Îmbunătățește viața sexuală.

improved-libidoPun pariu că deja te gândești să cumperi o ciocolată, dar așteaptă să terminăm. 🙂 

Ciocolata are efect afrodisiac, adică îmbunătățește viața sexuală.

Mai exact ea conține l-arginine, un aminoacid natural care mărește fluxul de sânge la organele sexuale, îmbunătățind senzația, satisfacția și dorința.

 

2. Îți protejează inima.

chocolate-heart Nici măcar nu ai nevoie de multă ciocolată pentru a reduce riscul unui atac de cord sau al unui accident vascular cerebral.

Cercetătorii germani spun că 1 pătrățică pe zi ar trebui să fie de ajuns.

Ei au studiat peste 18.000 de oameni timp de peste 10 ani și au constatat că cei care au mâncat mai multă ciocolată (aproximativ 7.5 grame pe zi) au avut tensiuni arteriale mai mici și un risc cu 39% mai mic de a avea un atac de cord sau un accident vascular cerebral, comparativ cu cei care au mâncat mai puțină ciocolată ( aproximativ 1,7 grame pe zi.)

3. Ajută la menținerea greutății

woman-on-scaleNu, nu mă refer să mănânci o tonă de ciocolată neagră cu speranța că vei slăbi, sunt șanse mari să se întâmple chiar contrariul. 🙂

Ce vreau să spun este că ciocolata neagră ajută corpul să folosească insulina mai eficient, astfel controlând nivelul de zahăr din sânge, în comparație cu cea normală( cu lapte, alune, arahide, albă etc.)  care face exact contrariul.

 4. Bună pentru sângele tău

chocolate-wrappersFlavonoidele din cacao pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea fluxului de sânge la creier și inimă.Ele ajută, de asemenea trombocitele să se coaguleze.

Aceste flavonoide uimitoare stimulează arterele corpului tău să producă oxid nitric, care ajută la relaxarea vaselor de sânge și la scăderea tensiunii arteriale.

5. Echilibrează colesterolul

cocoa-butterAsta este cu adevărat puțin surprinzătoare, deoarece am spus mai sus că ciocolata este bogată în grăsimi saturate.

Dar grăsimea din ciocolata neagră provine din untul de cacao care este alcătuit din cantități egale de acid oleic, acid stearic și acid palmitic.

Acidul oleic este găsit și în uleiul de măsline și este o grăsime mononesaturată care scade colesterolul.Acidul stearic deși este o grăsime saturată, s-a dovedit că nu ar avea nici un efect asupra nivelului de colesterol LDL (cel rău) sau HDL (cel bun).Acidul palmitic afectează colesterolul, acesta este și motivul pentru care ciocolata trebuie consumată cu moderație.

Pudra de cacao ajută și ea deoarece crește nivelul colesterolului bun (HDL)  și scade nivelul celui rău (LDL).

6. Te face fericit 

happy-woman-eating-chocolateO veste ca asta sigur nu este o noutate.Cu toții știm că puțină ciocolată face ziua oricui mai bună.    Ciocolata neagră neîndulcită s-a dovedit a fi cel mai eficient tip de ciocolată pentru reducerea nivelului de stres și anxietate.

Feniletilamina (același produs chimic care te face „să te simți îndrăgostit”) încurajează creierul să elibereze endorfine, care te fac să te simți mai fericit.

Încă un plus pentru ciocolată.

7. Salvează pielea de razele UV

woman-sunbathing Acesta este un lucru foarte bun pentru cei care doresc să se bucure de soare.

A fost demonstrat că ciocolata neagră protejează pielea împotriva razelor UV, mărind fluxul de sânge la piele și ajutând la hidratarea acesteia.

Un studiu a arătat că consumul regulat de ciocolată bogată în flavonoide oferă o protecție semnificativă împotriva razelor UV, în timp ce ciocolata cu lapte nu are nici un efect.

8. Îți protejează mintea 

crumbled-dark-chocolateUn studiu făcut la Harvard Medical School a demonstrat faptul că o doză zilnică de ciocolată neagră poate ajuta la prevenirea apariției bolii Alzheimer.

Puterea antioxidantă a ciocolatei negre protejează creierul de stresul oxidativ și de îmbătrânire.

Conținutul de cofeină din ciocolată poate ameliora migrenele și alte dureri de cap.

Practic, dacă vrei să te bucuri de ciocolată din când în când, asigură-te că faci alegerea corectă, astfel te vei bucura de toate beneficiile menționate  mai sus.

De asemenea ține minte că aceste beneficii nu sunt aduse doar de ciocolata neagră, ci pot fi obținute și prin alte metode.Trebuie să avem doar un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată.

Baftă și nu uita: Stai în Formă! 

About the Author Andrei Marius

Mă numesc Andrei Marius și pasiunea mea este fitnessul. Am creat blogul Stai în Formă cu un singur scop: să ajut tinerii să crească în masă musculară și să slăbească pentru a arăta mai bine.

De mic m-am antrenat și am urmărit legende precum Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone. Însă oricât aș fi căutat informații pe net despre fitness și culturism, nu găseam nimic de calitate. Mereu erau articole prea simple, greu de citit și fără poze descriptive. Așa că am decis să creez un loc în care poți găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a obține un fizic de atlet.

Mi-am combinat propria experiență cu informațiile obținute de la cele mai bune persoane din lumea fitness-ului și studiile recente pentru a crea pagina Stai în Formă! :)

Te-a ajutat acest articol?

Aruncă un ochi și aici:

>