noiembrie 19

De ce trebuie să iei suplimente.

0  comments

Ce sunt suplimentele?

În primul rând suplimentele nu sunt medicamente, chiar cuvântul în sine ne spune asta: Supliment=ceea ce se adaugă la ceva pentru a-l completa sau pentru a suplini o lipsă.

Deci aceste suplimente ne vin în ajutor întărind și stimulând corpul să se refacă sau să se protejeze.Destul de simplu până acum, nu?

Dar totuși, de ce ar avea corpul nostru nevoie de de suplimente? Doar strămoșii noștri nu luau vitamine înainte să plece la vânătoare.

Ei bine, noi trebuie să le luăm, și ca să mă crezi pe cuvânt ți-am pregătit această listă.suplimente vitamine

5 Motive pentru care trebuie sa iei suplimente zilnic

  • Metodele folosite acum în agricultură lasă solul sărac în minerale, din această cauză plantele crescute în acel sol vor avea aceeași problemă: vor fi lipsite de anumite minerale.
  • Cumpărând majoritatea legumelor și fructelor din supermarket trebuie să știm că acestea au fost transportate pe distanțe mari și depozitate pe perioade lungi    de timp, din această cauză ele și-au pierdut o mare parte din vitamine, cum ar fi B-complex și vitamina C.
  • Procesarea, gătitul și conservarea alimentelor au un efect asemănător, doar că pierderile sunt mai mici.Doar gândiți-vă pentru o secundă: a-ți luat câteva    legume de la supermarket(care au fost depozitate săptămâni întregi),le-ați gătit iar acum le mâncați crezând că vă hrăniți corpul cu o varietate de vitamine și  minerale, dar care nu se mai află în acele legume nici măcar pe jumătate.
  • Calitatea aerului,apei și alimentelor scade din cauza poluării, iar corpul nostru ne cere tot mai mulți nutrienți pentru a face față și pentru a elimina toate substanțele toxice adunate.În astfel de momente corpul nostru are nevoie de atioxidanți, despre care am vorbit aici.
  • Multe dintre alimentele pe care le găsim pe piață au fost modificate pentru a părea mai sănătoase, din păcate doar aspectul a fost modificat iar vitaminele și  mineralele au rămas foarte scăzute față de cele pe care le consumau strămoșii noștri.

suplimente vita

Cred că ai observat un lucru după ce ai citit aceasta listă, acela că alimentele pe care le consumăm sunt din ce în ce mai slabe în nutrienți.

Așa că, îți rămân două opțiuni:

  • Cultivă-ți propriile legume și fructe pentru a fi sigur de calitatea lor.
  • Sau poți lua anumite suplimente.

Ce suplimente ar trebui să iei:

Multivitaminele sunt fundația.

Încearcă să iei zilnic B-complex, vitamina C, D și E.

Deasemenea, mai poți adăuga și uleiul de pește care conține acizii grași Omega-3 despre care am să vorbesc altă dată, pentru că sunt la fel de importanți ca și multivitaminele.

Încă o dată, sper că te-am ajutat și că vei considera suplimentarea cu vitamine o necesitate.

Mult noroc, și nu uita: Stai în Formă!


Tags

b-complex, b1, minerale, multivitamine, suplimente, ulei de peste, vitamine


S-ar putea să-ți placă și...

Andrei Marius

Despre mine

Mă numesc Andrei Marius și pasiunea mea este fitnessul. Am creat blogul Stai în Formă cu un singur scop: să ajut tinerii să crească în masă musculară și să slăbească pentru a arăta mai bine. De mic m-am antrenat și am urmărit legende precum Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone. Însă oricât aș fi căutat informații pe net despre fitness și culturism, nu găseam nimic de calitate. Mereu erau articole prea simple, greu de citit și fără poze descriptive. Așa că am decis să creez un loc în care poți găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a obține un fizic de atlet. Mi-am combinat propria experiență cu informațiile obținute de la cele mai bune persoane din lumea fitness-ului și studiile recente pentru a crea pagina Stai în Formă! :)

Andrei Marius

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Obține un Program Personalizat

Cea mai rapidă cale de a obține rezultate este de a urma un program creat pentru tine!

  • Online Coaching 1 la 1 (WhatsApp)
  • Program de Antrenament Personalizat
  • Plan Alimentar Personalizat

>