februarie 14

Review N.O-Xplode XE Edge de la BSN

0  comments

Acum două săptămâni am primit un pre-workout nou de la MegaProteine numit N.O-Xplode XE Edge pentru a-l testa și ai face un review. De atunci l-am folosit la fiecare antrenament pentru a-mi face o părere despre eficacitatea acestuia. 

Înainte să testez acest pre-workout luam MyPre de la MyProtein, un pre-workout de care eram foarte mulțumit, așa că am să compar N.O-Xplode cu MyPre.

În primul rând gustul. Pentru MyPre foloseam aroma Blue Raspberry (zmeură albastră) iar pentru N.O-Xplode am ales aroma măr verde. Gustul este intens și plăcut la ambele produse, însă un lucru mă deranja la MyPre: lăsa gustul de zmeură în shake chiar dacă îl clăteam cu apă. N.O-Xplode nu avea această problemă, deci un punct în plus.

Prețul este comparativ la fel, MyPre costând 135 lei pe siteul oficial iar N.O-Xplode 115 lei.

Review N.O-Xplode XE Edge de la BSN
Review N.O-Xplode XE Edge de la BSN

MyPre are 30 de porții la un container de 500 g iar N.O-Xplode are 25 de porți la 263 g.

Însă, să analizăm ingredientele.

Compoziția pentru N.O-Xplode XE Edge: 

Review N.O-Xplode XE Edge de la BSN
Review N.O-Xplode XE Edge de la BSN

Compoziția pentru MyPre:

Review N.O-Xplode XE Edge de la BSN
Review N.O-Xplode XE Edge de la BSN

Cele mai importante ingrediente dintr-un pre-workout sunt creatina, BCAA-ul, beta-alanina și cofeina. 

Desigur, sunt mult mai multe ingrediente ce au un efect asupra cantității de sânge ce ajunge la mușchi și asupra forței, dar cele de mai sus sunt cele mai importante și au cel mai mare impact.

Ingredientele de mai jos sunt pentru porțile recomandate de către fiecare producător, nu sunt determinate de mine.

Creatina

MyPre conține pe porție: 4 g creatină

N.O-Xplode XE Edge conține pe porție: 0 g (nu conține)

Creatina te va ajuta foarte mult dacă vrei să îți depășești anumite recorduri sau dacă vrei să te antrenezi pentru forță deoarece acestea îți ajută mușchiul să se umple cu energie. Am scris un articol întreg despre felul în care funcționează creatina și cum o poți administra aici.

BCAA

MyPre conține pe porție: 4 g BCAA (800 mg Leucină)

N.O-Xplode XE Edge conține pe porție: 0 g (nu conține)

Două dintre cele mai importante ingrediente dintr-un pre-workout nu se află în N.O-Xplode, însă trebuie notat faptul că acestea pot fi luate separat atât sub formă de capsule cât și sub formă de pudră.

BCAA este un acronim pentru Branched Chain Amino Acids sau în română Aminoacizi cu Catenă Ramificată. Aceștia sunt defapt leucina, valina și isoleucina. Dintre aceștia trei cel mai important aminoacid este leucina ce are cel mai mare impact asupra creșterii masei musculare, iar MyPre conține 800 mg de leucină.

Beta-Alanina

MyPre conține pe porție: 3 g beta-alanină

N.O-Xplode XE Edge conține pe porție: 1,6 g beta-alanină

Beta-alanina crește rezistența musculară și te ajută foarte mult dacă ai un antrenament cu un volum ridicat sau dacă alegi să îți lucrezi întreg corpul într-un singur antrenament. În combinație cu creatina, beta-alanina îți crește foarte mult performanțele din sală și te ajută să ridici greutăți mai mari pentru mai multe serii.

Cofeina

MyPre conține pe porție: 400 mg cofeină

N.O-Xplode XE Edge conține pe porție: 200 mg cofeină

Cofeina este cel mai des întâlnit ingredient dintr-un pre-workout, iar acest lucru se datorează calităților ei de creștere a nivelului de energie atât pe perioade lungi de antrenament cât și pe perioade scurte și intense. Doza recomandată pentru un pre-workout este între 200-500 mg pe porție.

Multe studii au arătat că luare cofeinei înainte de antrenament întârzie oboseala musculară și astfel te ajută să ai un antrenament mai intens și mult mai productiv.

Concluzia 

Am încercat să fiu cât mai obiectiv în acest review, iar opinia mea sinceră este că ambele produse sunt bune și ambele mi-au oferit energie și o creștere în rezistență și forță în timpul antrenamentului.

Nu am observat o diferență prea mare deoarece cât luam MyPre luam jumătate de porție (doar o cupă) datorită cantității mari de cofeină (eu mai consum și ceai verde dimineața și nu vreau să stau mereu pe multă cofeină). În plus înainte de fiecare antrenament luam o porție de BCAA 4:1:1, lucru ce compensa lipsa acestuia din N.O-Xplode.

Dacă ar fi să aleg între cele două, aș alege MyPre pentru că este mai convenabil într-un raport calitate-preț, dar dacă alegi să consumi întreaga gamă de suplimente BSN, pre-workoutul lor este foarte eficient.

Mulțumesc celor de la MegaProteine pentru șansa de a testa acest pre-workout.

Baftă, și nu uita: Stai în Formă!


Tags

mypre, N.O-Xplode XE Edge, pre-workout, preworkout, review


S-ar putea să-ți placă și...

Andrei Marius

Despre mine

Mă numesc Andrei Marius și pasiunea mea este fitnessul. Am creat blogul Stai în Formă cu un singur scop: să ajut tinerii să crească în masă musculară și să slăbească pentru a arăta mai bine. De mic m-am antrenat și am urmărit legende precum Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone. Însă oricât aș fi căutat informații pe net despre fitness și culturism, nu găseam nimic de calitate. Mereu erau articole prea simple, greu de citit și fără poze descriptive. Așa că am decis să creez un loc în care poți găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a obține un fizic de atlet. Mi-am combinat propria experiență cu informațiile obținute de la cele mai bune persoane din lumea fitness-ului și studiile recente pentru a crea pagina Stai în Formă! :)

Andrei Marius

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Obține un Program Personalizat

Cea mai rapidă cale de a obține rezultate este de a urma un program creat pentru tine!

  • Online Coaching 1 la 1 (WhatsApp)
  • Program de Antrenament Personalizat
  • Plan Alimentar Personalizat

>