Stai în Formă!

7 Sfaturi pentru 2017: Cum să îți Atingi Obiectivele

8.350+ Membrii

450+ Persoane ce îmi folosesc programele de antrenament

30.000+ cititori lunari

Revenirea în sală după o perioadă în care ai tras chiulul la antrenamente și la o nutriție corectă poate fi dificlă, însă cu voință vei pune totul pe roate într-un timp scurt. De aceea ți-a pregătit 7 sfaturi ce vor face din 2017 anul în care îți atingi obiectivele. 

În primul rând, suntem toți oameni. Nu poți să ai o dietă corectă și să fii în sală în fiecare zi din an. Sunt momente în viața fiecăruia în care pur și simplu cedezi tentațiilor.

Poate asta ți s-a întâmplat în perioada sărbătorilor și acum ești gata să revii în joc mai determinat și mai puternic.

În plus, mușchii tăi au o memorie. Imediat ce îi vei pune la muncă vor începe să crească rapid la ceea ce erau înainte de pauză. Mișcările și exercițiile vor fi foarte ușor de reînvățat și de aceea în loc de câteva luni o să vezi rezultate în câteva săptămâni.

Fără alte introduceri, uite 7 sfaturi ce te vor ajuta să îți atingi obiectivele în 2017:

1. Ajustează-ți Mintea și Nu îți Stresa Corpul 

Când reîncepi un program de antrenament cel mai dificil lucru este chiar începutul.

Cu toții suntem oameni și cu toții întâlnim dificultăți în drumul nostru. De aceea nu te panica dacă la început faci greșeli sau nu reușești să te ții de program după cum ți-ai propus. În schimb concentrează-te pe revenirea ta. Chiar dacă deviezi de la drumul propus, întoarce-te rapid și continuă să progresezi.

Sfaturi pentru 2017
Sfaturi pentru 2017

De asemenea, trebuie să ști când să dai tot ce poți și când să o lași mai moale.

Când te întorci în sală corpul nu mai este la fel de obișnuit cu anumite mișcări și exerciții. De aceea dacă folosești greutăți prea mari la exerciții mai periculoase precum presa militară cu haltera, sunt șanse mari să te accidentezi.

Așa că reglează-ți intensitatea pentru a evita orice neplăcere.

2. Pune-ți Obiective Realistice 

Sfaturi pentru 2017
Sfaturi pentru 2017

Ce înseamnă asta? Înseamnă că în loc să îți propui să obții un corp precum cel al unui model de fitness în 3 luni, alegi să îți dezvolți fiecare parte a corpului, mai ales pe cele rămase în urme.

De exemplu, când te uiți în oglindă și vezi că umerii ți-au rămas în urmă, de axezi pe ei în următoarele săptămâni. Astfel vei reuși să obții un corp echilibrat și sculptat în timp.

Fă-ți scopuri pe termen scurt (cum ar fi dezvoltarea unei grupe musculare), scopuri pe termen mediu (să devii mai puternic sau să ai un corp mai echilibrat) și scopuri pe termen lung (să ai un corp definit în timp ce îți păstrezi masa musculară).

Acest pas este foarte important, deoarece dacă te aștepți să obții ceva ce ia de obicei între 16-18 luni în 3 luni o să fii foarte dezamăgit de progresul tău.

3. Combină Exercițiile Deștepte cu Nutriția Deșteaptă

În general, când luăm o pauză de la sală lăsăm la o parte și nutriția. Asta creează un fel de cerc vicios în care cu cât mănânci mai multe lucruri nesănătoase cu atât o să ai mai puțin chef să te antrenezi.

Din fericire acest cerc poate fi folosit în favoarea ta. Cu cât te antrenezi mai bine și te simți mai bine cu atât o să vrei să mănânci mai sănătos pentru a nu-ți sabota rezultatele.

Sfaturi pentru 2017
Sfaturi pentru 2017

Un pas foarte important în atingerea obiectivelor tale este pregătirea meselor din timp. Nu sunt bucătar, dar pot să-ți spun că nu este atât de greu să îți iei o sâmbăta liberă în care să-ți fierbi ceva orez, câteva legume și să faci ceva pui/altă carne la grătar.

De ce ai face asta? Ei bine, nu știu cum reacționezi tu când ție foame, dar eu mănânc orice găsesc la îndemână când ajung acasă de la sală. Din fericire, eu găsesc mai tot timpul mese pregătite din timp, cum ar fi o mică porție de cartofi fierți, câteva legume și o bucată de piept de pui.

Așa că încearcă să îți pregătești din timp mesele pentru a evita o masă de care o să-ți pară rău.

4. Cere Ajutorul Cuiva 

Când oamenii revin în sală se comportă precum un fel izolat ce nu cere ajutorul nimănui mai experimentat.

Intră în sală, fac ceea ce cred că este corect și pleacă. Nu învață nimic nou.

Un antrenor personal sau un prieten ce are câțiva ani de experiență în sală te pot ajuta foarte mult deoarece îți vor spune când faci ceva greșit și cum să rectifici acel lucru.

5. Cumpără-ți Ceva Echipament Nou

Acest lucru poate părea banal, dar una dintre cele mai eficiente metode prin care te poți motiva este să îți cumperi o piesă de echipament pe care ți-ai dorit-o de mult.

Poate este vorba de o curea pentru îndreptări, o pereche de papuci nouă sau un simplu maiou ce te reprezintă. Indiferent, acel lucru te va determina să te duci la sală și să dai tot ce poți.

6. Odihnește-te Destul

Să recunoaștem, când ești rupt în gură de somn cât chef ai de sală?

Sfaturi pentru 2017
Sfaturi pentru 2017

Lipsa somnului îți va afecta motivația de a merge în sală, deși acest lucru este cea mai mică problemă pe care o vei avea. Pe termen lung o să îți fie afectat metabolismul, o să ai probleme cu foamea incontrolabilă deoarece creierul tău va avea nevoie de din ce în ce mai multe glucide și nu te vei recupera decât foarte încet.

Pentru a evita aceste lucruri fă-ți o rutină de culcare. Dacă te trezești la ora 6:00 în fiecare dimineață, la 22:00 seara să fii în pat pentru a obține cel puțin 8 ore de somn.

7. Fă mai Mult într-un Timp mai Scurt

Un motiv pentru care majoritatea oamenilor nu se antrenează destul de des este lipsa timpului.

Însă adevărul este că acel motiv este doar o scuză. Poți avea un antrenament incredibil și în numai 20 de minute dacă ai tehnicile corecte și ești destul de dedicat.

Sfaturi pentru 2017
Sfaturi pentru 2017

Și nu cred că sunt persoane ce nu pot ajunge de 3 ori pe săptămână la sală pentru doar 20 de minute de antrenament. Totul ține de voință și de cât de determinat ești să vezi o schimbare și să obții corpul dorit.

Acestea au fost 7 sfaturi practice ce te vor ajuta să facă din 2017 anul în care îți atingi obiectivele.

Spune-mi ce părere ai în secțiunea de comentarii și care este obiectul pe care te vei concentra în 2017. 

Baftă, și nu uita: Stai în Formă!

Andrei Marius

Mă numesc Andrei Marius și pasiunea mea este fitnessul. Am creat blogul Stai în Formă cu un singur scop: să ajut tinerii să crească în masă musculară și să slăbească pentru a arăta mai bine.

De mic m-am antrenat și am urmărit legende precum Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone. Însă oricât aș fi căutat informații pe net despre fitness și culturism, nu găseam nimic de calitate. Mereu erau articole prea simple, greu de citit și fără poze descriptive. Așa că am decis să creez un loc în care poți găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a obține un fizic de atlet.

Mi-am combinat propria experiență cu informațiile obținute de la cele mai bune persoane din lumea fitness-ului și studiile recente pentru a crea pagina Stai în Formă! :)

Adaugă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram