Alergatul, cea mai pură formă de libertate a omului.

Andrei Marius // august 3 // 0 Comments

Alergatul este cel mai bun antrenament conceput vreodata, deoarece inca de pe vremea cand istoria nu se scria, omul a alergat pentru a vana si pentru a scapa de animalele salbatice ce il atacau.

In zilele noastre nu mai trebuie sa alergam pentru a ramane in viata (desi in unele cazuri este nevoie). Totusi alergatul a ramas intiparit in codul nostru genetic si de aceea, de fiecare data cand alergam ne simtim eliberati de toate probleme din acea zi, ne simtim vii.alergatul

Pe langa beneficiile unui exercitiu cardio, alergatul ne elibereaza mintea si ne ajuta sa intram in contact cu noi insine. Te lasa sa iti auzi gandurile. El iti creaza o mentalitate absolut necesara succesului in viata, aceea de a ne autodepaside a alerga acel kilometru in plus, mai repede, mai bine.

Beneficiile aduse de alergat

 • Te va face fericit

  Cauti fericirea? Atunci esti pe cale de a te intalni cu ea: in timpul alergatului  sunt eliberate endorfine in corpul tau, astfel acestea iti vor oferi o stare de fericire.

 • Vei slabi

  Intr-o ora de alergat ardem intre 500 si 800 de calorii.

 • Intareste sistemul imunitar

  Nu vei mai suferii de boli minore cum ar fi o simpla raceala ce obisnuia sa te tina in pat cateva zile.

 • Intareste sistemul osos

  Corpul tau va trimite minerale esentiale pentru a intari oasele deoarece sunt “stresate” in timpul alergatului, astfel in timp densitatea oaselor tale va creste, ele devenind mai rezistente.

 •  Iti creste putere

  Alergatul intareste parte inferioara a corpului incluzand fesierii (al doilea cel mai puternic muschi din corpul uman, primul fiind inima),  ligamentele si tendoanele.

 • Rezistenta incheieturilor si stabilitatea sunt marite

 • Scade sansele apritiei diabetului zaharat

   

  Scade sansele aparitiei diabetului deoarece mentinere un nivel constant de zahar in sange.

Acum ca sti de ce alergatul este cea mai pura forma de libertate a omului ce mai astepti, nu vrei sa fi liber? Aleargă! 🙂

Bafta si nu uita: Stai în formă!

Mesaj de la autor - Andrei Marius

Mă numesc Andrei Marius și pasiunea mea este fitnessul. Am creat blogul Stai în Formă cu un singur scop: să ajut tinerii să crească în masă musculară și să slăbească pentru a arăta mai bine. De mic m-am antrenat și am urmărit legende precum Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone. Însă oricât aș fi căutat informații pe net despre fitness și culturism, nu găseam nimic de calitate. Mereu erau articole prea simple, greu de citit și fără poze descriptive. Așa că am decis să creez un loc în care poți găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a obține un fizic de atlet. Mi-am combinat propria experiență cu informațiile obținute de la cele mai bune persoane din lumea fitness-ului și studiile recente pentru a crea pagina Stai în Formă! :)

Te-a ajutat acest articol ?  🤔  

Uite mai multe postări ce te vor ajuta să te antrenezi mai eficient:

>