decembrie 5

Apa caldă cu lămâie, noua ta prietenă.

Ce ai face dacă ți-aș spune că dacă vei bea în fiecare dimineață o cană de 500 ml de apă caldă cu lămâie sănătatea ta va fi schimbată? Ei bine, nu știu ce ai face tu, dar eu m-aș duce să îmi fac provizii de lămâi. 🙂 

De ce lămâia?

Și eu m-am întrebat asta la început, de ce lămâia și nu portocala? Doar ambele sunt citrice.

Lămâile conțin, dincolo de gustul lor nu prea plăcut, o varietate de nutrienți cum ar fi clasica vitamină C, B-complex, calciu, fier, magneziu și potasiu. Chiar conțin mai mult potasiu decât merele și strugurii.

De asemenea lămâile sunt bogate în antioxidanți și au efect antibacterian.

Cel mai bun mod de a o consuma este prin sucul ei diluat în apă călduță, băut imediat după ce te-ai trezit, cu minim 15 minute înainte micului dejun pentru a te bucura de toate beneficiile precizate mai jos.

apa cu lamaie beneficii

 

Beneficiile aduse de sucul de lămâie

Sucul de lămâie, sau mai bine zis apa caldă amestecată cu sucul de lămâie are beneficii foarte interesante pentru corpul tău.

 • Îți curăța sistemul.

Apa caldă cu lămâie ajută la eliminarea toxinelor prin consolidarea enzimelor și stimularea ficatului.

 • Te ajută să slăbești.

Probabil ai auzit deja ca lămâile te ajută să dai jos burta, lucru care este adevărat.Lămâia conține fibră pectină (de care probabil nu ai auzit) care îți scade poftele atunci când îți este foame.

 • Îi oferă sistemului tău imunitar un ajutor binevenit.

Datorită vitaminei C, de care lămâia nu duce lipsă, sistemul tău imunitar se va bucura de o „fortificare” ce te va ajuta foarte mult în prevenirea infecțiilor și bolilor.

 • Te scapă de stres.

Ai un examen sau treci printr-o perioadă mai stresantă? Lămâia te ajută din nou, până la urmă de aia o numesc „prietena ta”.

 • Crește performanța.

Fiind bogată în potasiu, nu numai că îți va ajuta inima, dar și creierul împreună cu sistemul nervos, lucru care te va face mai agil în treburile tale.

 • Aduce beneficii majore pielii  tale.

Datorită antioxidanților , lămâia îți curăță pielea din interior și ajută la prevenirea și tratarea coșurilor și ridurilor.

 • Ajută la prevenirea problemelor de vedere.

 • Îți împrospătează respirația.

 • Echilibrează ph-ul corpului.

 • Ajută digestia favorizând producția de suc gastric.

  Cold water with lime, lemon and ice in pitchers isolated on white

Toate acestea fiind spuse, apa caldă cu lămâie este o unealtă puternică ce te va ajuta în împrospătarea și întărirea sănătății tale.

Eu îmi voi savura cana mea de apă cu lămâie și îți voi spune doar atât: Stai în Formă! 


Tags

apa calda cu lamaie, apa cu lamaie, beneficiile lamai, lamaia


S-ar putea să-ți placă și...

Andrei Marius

Despre mine

Mă numesc Andrei Marius și pasiunea mea este fitnessul. Am creat blogul Stai în Formă cu un singur scop: să ajut tinerii să crească în masă musculară și să slăbească pentru a arăta mai bine. De mic m-am antrenat și am urmărit legende precum Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone. Însă oricât aș fi căutat informații pe net despre fitness și culturism, nu găseam nimic de calitate. Mereu erau articole prea simple, greu de citit și fără poze descriptive. Așa că am decis să creez un loc în care poți găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a obține un fizic de atlet. Mi-am combinat propria experiență cu informațiile obținute de la cele mai bune persoane din lumea fitness-ului și studiile recente pentru a crea pagina Stai în Formă! :)

Andrei Marius

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Obține un Program Personalizat

Cea mai rapidă cale de a obține rezultate este de a urma un program creat pentru tine!

 • Online Coaching 1 la 1 (WhatsApp)
 • Program de Antrenament Personalizat
 • Plan Alimentar Personalizat

>