Adevărul: Cum să Arzi Grăsimea de pe Burtă

Andrei Marius // septembrie 10 // 0 Comments

Te-ai săturat de toate porcăriile ce se învârt în jurul întrebării Cum să arzi grăsimea de pe burtă ? . Și eu. De aceea, astăzi o să lămurim câteva lucruri și o să distrugem cele mai prostești mituri ce te împiedică să slăbești. 

În primul rând nu trebuie să cheltuiești o avere pentru a pierde grăsimea de pe burtă. Nu este neapărat să urmezi o dietă scumpă sau să cumperi cele mai noi arzătoare de grăsime de piață. Și în nici un caz nu ai nevoie de o curea magică ce îți va „topi” grăsimea de pe abdomen. Trebuie doar să ști felul în care corpul tău arde caloriile și cum să te folosești de asta.

De ce adevărul este ținut ascuns

După cum bine ști, reclamele de la televizor și de pe internet sunt pline cu „metode revoluționare” prin care poți arde grăsimea. Vezi peste tot testimoniale, poze cu before și after și alte artificii. Însă singurul lucru pe care aceste reclame îl vând sunt promisiunile.

Cum să Arzi Grăsimea de pe Burtă
Cum să Arzi Grăsimea de pe Burtă

Îți promit că în 30 de zile vei fi tonifiat sau că vei avea pătrățele. Îți promit că vei scăpa de burtă. Îți promit că nu va trebui să faci nimic și că kilogramele se vor topi singure. Și cea mai rea parte: lumea le crede.

Și pentru că lumea crede toate aceste prostii, adevărul rămâne în umbră. Toți sunt de părere că slăbitul este un lucru pentru care trebuie să plătești. Sau că trebuie să faci zilnic 700 de abdomene pentru a arde grăsimea de pe burtă. Însă uită de lucrurile simple, lucruri despre care vom discuta azi.

Arde Grăsimea 

Adevărul: Cea mai simplă și mai eficientă metodă de a arde grăsimea este facerea exercițiilor cardiovasculare. Câteva exemple bune sunt:

  • mersul
  • jogging-ul
  • înotul
  • aerobicul
  • mersul cu bicicleta etc.

În mare este vorba de orice sport ce te pune să faci mișcare. Poți alege fotbalul, tenisul de câmp, baschetul, handbalul sau orice alt sport iubești. Atâta timp cât faci mișcare și bătăile inimii tale ajung la un anumit număr și stau așa pentru 20 de minute, arzi calorii.

Primul lucru la care trebuie să te gândești sunt exercițiile cardio. Fă-le 5 zile pe săptămână pentru 20-60 de minute pe zi.

Cum să Arzi Grăsimea de pe Burtă
Cum să Arzi Grăsimea de pe Burtă

Cât timp o să dureze procesul de ardere a grăsimii? Depinde de cât de multă grăsime ai, cât de intens te antrenezi, cât de des o faci și ce mănânci. Însă un lucru este sigur: nu va dura doar 10 zile. Va dura mai mult. Și dacă nu îți convine asta și vrei rezultate rapide, îmi pare rău. Poți părăsi pagina asta chiar acum. Aici nu este un loc unde vi să cauți „metode de slăbit în 5 zile”. Aici muncești pentru rezultate, și o faci pentru atâta timp cât este necesar. Indiferent că sunt 30 de zile sau 30 de luni. Singurul lucru pe care ți-l pot oferi sunt sfaturi, ghiduri și metode ce te vor duce acolo mai rapid decât ai face-o pe cont propriu.

Acum că am lămurit intervalul de timp necesar slăbitului, să vedem cum putem grăbi procesul. Sunt anumite lucruri ce îți vor transforma corpul într-o mașinărie de ars grăsimea, chiar dacă întregul proces va dura mult mai mult de 5 zile.

Cum îți faci corpul o Mașină de Ars Grăsimea 

Exercițiile fizice cu greutăți. Acesta e răspunsul.

Mușchii tăi ard calorii. Dacă îi stimulezi în sala de fitness și îi pui la muncă vor arde mai multe calorii. Cum? În primul rând datorită activității fizice și a efortului depus. În al doilea rând datorită deteriorării fibrelor musculare, care pentru a se reface au nevoie de mai multe calorii.

Deci, dacă vei merge la sală și te vei antrena corect vei arde calorii și când faci exercițiile și după. Însă cum maximizezi acest efect? Simplu, antrenezi grupele de mușchi mai mari:

  • Coapsele 
  • Spatele
  • Pieptul
Cum să Arzi Grăsimea de pe Burtă
Cum să Arzi Grăsimea de pe Burtă

Acestea sunt grupele de mușchi pe care trebuie să te axezi. Am scris un articol în care îți arăt ce exerciții trebuie să faci, dacă ești interesat.

Dacă vei combina antrenamentul cu greutăți cu exercițiile cardiovasculare vei obține cele mai bune rezultate și vei arde cele mai multe calorii. Însă asta nu te va ajuta prea mult dacă după fiecare antrenament te duci la McDonalds…

Ai nevoie de o nutriție corectă, despre care nu am să vorbesc aici. Avem o secțiune dedicată special nutriției în care găsești articole specializate.

În timp grăsimea de pe corpul tău va fi redusă, și o dată cu ea vei scăpa de burtă. Nu poți arde grăsimea doar dintr-o zonă a corpului. Când scapi de ea, ea pleacă de pe tot corpul tău, inclusiv brațe, picioare, față, piept și spate.

Despre antrenarea Abdomenului 

Nu reprezintă o prioritate. Dacă vrei pătrățele, va trebui să scapi de grăsimea ce se află între mușchi și stratul de piele. Aceasta este singura soluție.

Cum să Arzi Grăsimea de pe Burtă
Cum să Arzi Grăsimea de pe Burtă

Încă îți poți antrena abdomenul, însă trebuie să îl lași la sfârșit, după ce ai terminat celelalte exerciții ce ard mai multe calorii. În plus, abdomenul tău este lucrat când faci acele exerciții. Chiar și când mergi, alergi sau înoți, abdomenul tău este lucrat. De aceea ai uneori febră la abdomen după o zi la piscină.

Dacă vrei ști care sunt cele mai bune exerciții pentru abdomen, am scris un articol pe blog.

Concluzia 

Acesta a fost un scurt articol în care vroiam să îți eliberez mintea de câteva mituri impuse de prieteni și mass media. Ți-am explicat care sunt lucrurile de bază pe care trebuie să le ști despre antrenament și despre slăbit, și care sunt cele mai bune și eficiente metode.

De acum încolo, totul depinde de tine. Poate ști deja toate aceste lucruri, dar le-ai pus în practică?

Baftă, și nu uita: Stai în Formă! 

Mesaj de la autor - Andrei Marius

Mă numesc Andrei Marius și pasiunea mea este fitnessul. Am creat blogul Stai în Formă cu un singur scop: să ajut tinerii să crească în masă musculară și să slăbească pentru a arăta mai bine. De mic m-am antrenat și am urmărit legende precum Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone. Însă oricât aș fi căutat informații pe net despre fitness și culturism, nu găseam nimic de calitate. Mereu erau articole prea simple, greu de citit și fără poze descriptive. Așa că am decis să creez un loc în care poți găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a obține un fizic de atlet. Mi-am combinat propria experiență cu informațiile obținute de la cele mai bune persoane din lumea fitness-ului și studiile recente pentru a crea pagina Stai în Formă! :)

>