Flotarile,tipuri de flotari si beneficiile acestora.

Andrei Marius // iulie 9 // 0 Comments

Printre cele mai cunoscute exercitii fizice se numara flotarile, tractiunile la bara si genuflexiunile. Astazi iti voi vorbi despre flotari.

Flotarile sunt cel mai bun exercitiu pentru a-ti testa puterea si pregatirea fizica, pentru ca tot corpul lucreaza ca sa mentina pozitia dar mai ales pieptul, tricepsul si umerii.

Pentru incepatorii care nu pot face flotari normale exista o varianta care va va ajuta sa capatati puterea sa le faceti, aceasta fiind  flotarea din genunchi:Heres-Where-to-Start-If-You-Cant-Do-a-Push-Up

 

Flotarile se impart in mai multe categorii:

  • Flotari normale:-cu priza egala cu distanta dintre umeri;
  • Flotari cu priza mica (diamant):-au o priza foarte mica, palmele stau aproape unite,acest tip de flotari solicita mai mult tricepsul si mai putin pieptul si umerii.81_2
  • Flotari cu priza larga:-cu o priza mai larga decat distanta dintre umer, acestea solicita mai mult pieptul si umerii.
  • Flotari cu bataie din palme:-acestea au o priza normala dar este necesara o forta exploziva ca in momentul coborarii, cand aproape atingeti solul cu pieptul, sa impingeti tare pentru a va arunca, bateti din palme si repetati.flotare-in-aer

Acestea ar fi principalele tipuri de flotari care nu necesita nici un fel de echipament.Desigur sunt mult mai multe tipuri de flotari dar despre acestea am vorbit azi.

Beneficiile flotarilor sunt acelea ca ele dezvolta puterea si rezistenta , adauga masa musculara in piept, umeri si triceps si deasemenea ard destul de multe calorii, depinzand de intensitatea antrenamentului.

Care este tipul vostru de flotare preferat?

About the Author Andrei Marius

Mă numesc Andrei Marius și pasiunea mea este fitnessul. Am creat blogul Stai în Formă cu un singur scop: să ajut tinerii să crească în masă musculară și să slăbească pentru a arăta mai bine.

De mic m-am antrenat și am urmărit legende precum Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone. Însă oricât aș fi căutat informații pe net despre fitness și culturism, nu găseam nimic de calitate. Mereu erau articole prea simple, greu de citit și fără poze descriptive. Așa că am decis să creez un loc în care poți găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a obține un fizic de atlet.

Mi-am combinat propria experiență cu informațiile obținute de la cele mai bune persoane din lumea fitness-ului și studiile recente pentru a crea pagina Stai în Formă! :)

Te-a ajutat acest articol?

Aruncă un ochi și aici:

>