Dacă trebuie să mărești consumul de proteine, carnea este o alegere foarte bună de început. Aceste 3 tipuri de carne îți vor oferi mai multe proteine pe porție decât orice altă variantă.
Indiferent dacă vrei să crești în masă musculară, să scapi de kilogramele în plus sau doar să ai o dietă mai sănătoasă, sigur poți obține beneficii din creșterea numărului de proteine pe care le consumi zilnic.
Proteinele sunt un nutrient critic pentru creșterea masei musculare și pentru recuperare, dar ele îți oferă o senzație îndelungată de sațietate și consumă multe calorii în timpul digerării, ajutându-te să slăbești.
Pe lângă suplimentele proteice, carnea este o sursă excelentă de proteine și un aliment de bază când vine vorba de creșterea consumului de proteine. Totuși, nu toate tipurile de carne îți oferă aceleași proteine. Dacă cauți să obții cele mai multe proteine pe porție, trebuie să pui în coșul de cumpărături următoarele trei tipuri de carne data viitoare când mergi la cumpărături.
1. Cotlet de Porc Dezosat
Putere Proteică: 30 g pentru o porție (gătită) de 100 g
Lucrul după care trebuie să te uiți când cauți cotlet de porc este grăsimea. Caută pachetele de carne ce nu au bucăți mari de grăsime. Bucățile mici le poți trece cu vederea, de vreme ce ele contribuie la aroma finală a cărnii.
Trebuie să ști: Pentru a face carnea mai gustoasă și mai ușor de digerat, ține-o peste noapte la marinat. Poți folosi orice rețetă de baiț dorești, dar dacă vrei ceva mai simplu pune apă într-un bol, adaugă câteva linguri de sare, piper și mirodenii (folosește destul lichid astfel încât carnea să fie acoperită). Dacă te grăbești sau ai uitat să pui carnea în baiț cu o seară înainte, trebuie să o ții la marinat cel puțin 2 ore înainte de a o găti.
2. Pieptul de Pui sau de Curcan
Putere Proteică: 28 g pentru o porție (gătită) de 100 g
Este un motiv pentru care carnea de pui este un aliment clasic în lumea culturismului. De fapt, sunt două motive: este scăzută în grăsimi și bogată în proteine – presupunând că elimini grăsimea și pielea, desigur.
O altă variantă pe lângă pieptul de pui, este pieptul de curcan. În timp ce acesta are același număr de proteine, poate fi înțelept să jonglezi între carnea de pui și cea de curcan pentru a mai schimba gustul și a nu te plictisi.
Trebuie să ști: La fel ca și carnea de porc, carnea de pui sau de curcan poate deveni mai gustoasă în urma marinării.
3. Mușchiul de Vită
Putere Proteică: 26 g pentru o porție (gătită) de 100 g
Mușchiul de vită luat din interiorul picioarelor din spate este cea mai bună alegere. Acesta este mai zemos și mai aromat decât celelalte părți ale vitei.
Mușchiul de vită provenit din picioarele din spate îți poate oferi 1 gram de proteine pentru fiecare 7 calorii, în timp ce alte bucăți mai grase, cum ar fi coasta, îți oferă 1 gram de proteine la 11 calorii. În plus, acesta este și mai avantajos la preț.
Trebuie să ști: Bucățile de carne mai scăzute în grăsime o să se usuce foarte rapid pe grătar, și vor deveni mai uscate decât Sahara dacă le supra gătești. Pentru a evita asta, gătește-le rapid la căldură mare.
Concluzia
Acum ști ce carne trebuie să cumperi când mergi data viitoare la cumpărături. Un alt sfat ce te-ar putea ajuta ar fi să gătești o cantitate mai mare de carne în weekend și să o pui în frigider în cutii alimentare. Astfel vei putea mânca cu ușurință carnea în timpul săptămânii și nu vei pierde timpul cu gătitul.
Dacă vrei să afli ce alimente mai sunt bogate în proteine (fără carne, ouă sau produse lactate), am scris un articol aici.
Spune-mi care este carnea ta preferată și cu ce o consumi de obicei.
Baftă, și nu uita: Stai în Formă!