Dacă vrei un antrenament intens și eficient, atunci trebuie să îți pregătești corpul dinainte. Nu te poți aștepta să intri în sală și să ai energia, combustibilul și capacitatea să duci la capăt fiecare serie fără o pregătire trainică.
De aceea, astăzi am să-ți prezint o metodă simplă de pregătire pentru fiecare antrenament. Nu mă refer doar la ce suplimente ar trebui să iei, sau la ce melodii să alegi. Astăzi îți dau cheia energie tale.
Mai jos vei găsi 3 pași prin care trebuie să treci dacă vrei să fii pregătit pentru un antrenament. Pentru unii, acest tip de pregătire nu este practic din cauza programului. Dacă faci parte din acea categorie, va trebui să îți pui mintea la contribuție și să găsești metode prin care să strecori fiecare pas în rutina ta zilnică cu 90 de minute înaintea antrenamentului.
Nu trebuie să sari peste pași și trebuie să respecți regulile. Fiecare pas îl completează pe celălalt și împreună te transformă într-o mașină pregătită pentru un antrenament intens. Să începem!
Faza 1: 90 de Minute înaintea Antrenamentului
Cu 90 de minute înainte să îți începi antrenamentul, trebuie să îți umpli rezervorul. Însă nu vei face la fast-food-ul de după colț, ci o vei face în propria bucătărie.
Această masă este foarte importantă, deoarece ea îi va oferi corpului tău glicogenul necesar întreținerii mușchilor și aminoacizii ce vor împiedica pierderea țesutului muscular.
Ține lucrurile simple. Îți trebuie o porție de proteine (preferabil din carne) cu care ești familiarizat și care se digeră ușor. Ultimul lucru de care ai nevoie este un stomac greu în timpul unui deadlift…
Apoi trebuie să ai o sursă de carbohidrați, preferabil simpli pentru a se digera mai rapid. Eu prefer fie orezul alb, fie cartofii și câteva legume.
Ideea este să nu ai o masă mare, însă aceasta să îți ofere nutrienții necesari.
Faza 2: 60 de Minute înaintea Antrenamentului
Acum că i-ai oferit destul timp mesei să se odihnească, poți trece la faza a 2-a.
În această fază îți vei alimenta corpul cu un pre-workout, adică cu câteva suplimente ce îți vor îmbunătăți performanțele. Prepară-ți shake-ul și bea-l ușor în 10-15 minute. Ideal ar fi să ai tot pre-workoutul în tine cu 45 de minute înaintea antrenamentului.
În această fază îți pregătești corpul prin dilatarea vaselor de sânge și prin „trezirea” minții cu ajutorul a puțină cafeină.
Alegerea pre-workoutului ține de tine. Însă, trebuie să ști că există anumite branduri ce produc suplimente cu toate ingredientele necesare, însă cu un dozaj fals. De aceea, ai putea găsi într-un pre-workout de calitate 30 g dintr-un element, iar în unul ieftin doar 5 g.
Pentru necunoscători, diferența nici măcar nu este vizibilă. Însă în momentul în care vei începe să te antrenezi vei realiza că randamentul îți va scădea foarte rapid.
Pre-workoutul trebuie să conțină câteva elemente de bază. Esențialele sunt cafeina naturală, L-citrulina și beta-alanina. Asigură-te că acestea sunt prezente în cantități corecte.
Ce Pre-Workout Recomand
Când vine vorba de suplimente de calitate, mereu am ales compania numărul 1 în Europa: MyProtein.
Pe scurt, aceștia oferă produse bune și de calitate la un preț corect. În plus, aceștia au oferit două coduri de reducere cititorilor paginii Stai în Formă!
STAIINFORMA – 35% reducere la toată comanda
The Pre-workout+ de la MyProtein este perfect dacă vrei ceva puternic, gustos și convenabil.
Desigur, poți alege orice alt pre-workout, dacă împlinește cerințele prezentate mai sus. Însă dacă nu vrei să cauți câteva ore pe piață ceva de calitate, alege cu încredere MyProtein.
Faza 3: 5 Minute înaintea Antrenamentului
De acum ești în sală. Pre-workoutul începe să să își facă simțită prezența și ești pregătit să rupi câteva serii. Însă mai trebuie să faci ceva, ceva foarte important.
Încălzirea. Nu cred că a fost zi în care să mă duc la sală după amiază și să nu văd tipi ce habar nu au cum se face o încălzire corectă. Își flutură puțin brațele și încep din prima cu cea mai mare greutate pe care o pot duce.
Nu se face așa. Trebuie să îți încălzești puțin încheieturile cu câteva mișcări de rotație, după care trebuie să începi să pompezi puțin sânge în mușchii lucrați cu câteva mișcări foarte ușoare. Trebuie să faci câteva flotări, câteva genuflexiuni, întinderi etc.
După 5-6 minute în care îți pregătești atât fizicul cât și psihicul, poți începe adevăratul antrenament.
Concluzia
Un antrenament bun se bazează întotdeauna pe o rutină de pregătire ca la carte. Nu sări peste nici un pas și o să vezi cum energia din timpul antrenamentului se va schimba dramatic.
Baftă, și nu uita: Stai în Formă!