Antrenament pentru Creșterea Pieptului

Andrei Marius // martie 27 // 0 Comments

Distruge fiecare parte a pieptului pentru a obține o dezvoltarea uniformă și vizibilă a acestuia. În acest articol îți voi arăta un antrenament pentru creșterea pieptului ce te va lăsa cu o febră musculară puternică! 

Vine un moment în viața fiecărui pasionat de fitness  când antrenamentul pe care l-a urmat pentru ultimele săptămâni nu îi mai aduce rezultate.

Pur și simplu mușchiul nu mai răspunde stimulului, s-a adaptat.

Atunci trebuie să introduci ceva nou, ceva ce îl va șoca și îi va accelera creșterea.

În antrenamentul pe care ți-l voi arăta vei face exact acest lucru. Vei lucra pectoralii sub diferite unghiuri și cu diferite rezistențe pentru a-i oferi ceva nou, ceva ce îl va stimula să crească.

De ce trebuie să-l lucrezi sub diferite unghiuri? 

Sunt două motive foarte simple.

Primul este că pentru a obține o dezvoltare completă a pieptului va trebui să îi crești partea inferioară, cea mediană și cea superioară.

Al doilea este că majoritatea antrenamentelor sunt prea axate doar pe o parte a pieptului, iar introducerea unui antrenament ca cel de mai jos te va ajuta să îți readuci pieptul pe drumul progresului.

Gândește-te puțin, aproape fiecare antrenament conține 4-5 exerciții, dintre care singurele unghiuri sunt banca orizontală și cea înclinată.

Când lucrezi pieptul sub mai multe unghiuri poți dezvolta părțile rămase în urmă și poți obține o pompare incredibilă.

Să începem antrenamentul! 😉 

1. Împins din Înclinat cu Ganterele 

5 Serii a câte 12 repetări – Odihnă: 40 secunde 

Scopul acestui exercițiu este să îți încălzească articulațiile și să-ți crească partea superioară a pieptului.

Ține-ți picioarele bine înfipte pe podea și împinge greutatea controlat la fiecare repetare.

Este foarte important să nu balansezi greutatea și să nu îți strici forma. Vrei să lucrezi pieptul nu să depășești recorduri de împins la piept.

Antrenament pentru Creșterea Pieptului
Antrenament pentru Creșterea Pieptului

2. Flotări la Paralele (Dips) 

4 Serii a câte 12 repetări – Odihnă: 40 secunde 

La primul exercițiu ai lucrat partea superioară a pieptului. Acum este rândul părții inferioare (care este în multe cazuri deficitară) ce va fii antrenată cu flotările la paralele.

Poziția ta este foarte importantă. Dacă stai cu corpul perpendicular pe podea vei lucra mai mult tricepșii. În schimb, strânge-ți picioarele și apleacă-te puțin pe față pentru a activa mai mult pectoralii inferiori.

Antrenament pentru Creșterea Pieptului
Antrenament pentru Creșterea Pieptului

Secretul este să controlezi mișcarea și să nu te folosești de balans pentru a te ridica.

Dacă greutatea corpului este prea ușoară, poți adăuga oricând o ganteră între picioare sau te poți folosi de o curea specială cu lanț ce îți permite atașarea discurilor.

3. Împins din Orizontal la Piept 

4 Serii a câte 10 repetări – Odihnă: 50 secunde 

Acum urmează să lucrezi pieptul dintr-un unghi normal cu care este probabil foarte obișnuit.

Nu exagera cu greutățile la acest exercițiu. Tricepșii și pieptul sunt deja puțin obosiți, iar scopul exercițiului este să stimulezi creșterea masei musculare nu să depășești recorduri.

Antrenament pentru Creșterea Pieptului
Antrenament pentru Creșterea Pieptului

La fel ca și la primele exerciții, totul se rezumă la controlarea greutății.

Împinge-o încet și adu-o înapoi la poziția de start într-o manieră controlată pentru a pune cât mai mult stres pe pectorali.

4. Fluturări la Scripete la Nivelul Umerilor 

5 Serii a câte 12 repetări – Odihnă: 40 secunde 

După primele trei exerciții compuse urmează unul de izolare.

Nu vei face fluturările dintr-un unghi obișnuit. În schimb le vei face de la nivelul umerilor pentru a lucra partea de mijloc a pectoralilor.

Nu folosi o greutatea prea mare și lasă-ți brațele să se întindă bine în spate când cobori greutatea. Astfel vei întinde pectoralii și vei obține o mișcare completă.

Antrenament pentru Creșterea Pieptului
Antrenament pentru Creșterea Pieptului

Când aduci mânerele împreună presează-le ca și când ai îmbrățișa pe cineva și fă o pauză de 2-3 secunde contractând pieptul.

Nu folosi tricepsul la această mișcare. Dacă simți că nu mai poți ține coatele nemișcare pe la a 6-a repetare, scade greutatea.

5. Presă Frontală cu Discurile 

4 Serii a câte 12 repetări – Odihnă: 40 secunde 

Acum urmează un exercițiu nou ce are un singur scop: să îți distrugă complet pieptul și să te lase în dureri.

Este ceea ce se numește un finisher, adică un exercițiu pe care îl faci la sfârșit pentru a stoarce ultima picătură de energie din mușchi.

Această presă lucrează întreg pieptul și îl ține sub o tensiune continuă.

Antrenament pentru Creșterea Pieptului
Antrenament pentru Creșterea Pieptului

Tot ce trebuie să faci este să apuci 1-2 discuri cu o greutate ce o poți controla, să le aduci la nivelul pieptului și să le presezi în timp ce le depărtezi de corp.

Este foarte important să continui să presezi discurile pentru a activa pieptul.

La sfârșitul celor 4 serii pieptul tău va fii în flăcări. 😉

Acesta a fost un antrenament pentru creșterea pieptului. Sper că o să îți scoată pieptul din zona de confort și că o să-i stimuleze creșterea.

Mai poți încerca și un antrenament rapid pentru piept sau unul puțin diferit.

Baftă, și până data viitoare, Stai în Formă!

About the Author Andrei Marius

Mă numesc Andrei Marius și pasiunea mea este fitnessul. Am creat blogul Stai în Formă cu un singur scop: să ajut tinerii să crească în masă musculară și să slăbească pentru a arăta mai bine.

De mic m-am antrenat și am urmărit legende precum Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone. Însă oricât aș fi căutat informații pe net despre fitness și culturism, nu găseam nimic de calitate. Mereu erau articole prea simple, greu de citit și fără poze descriptive. Așa că am decis să creez un loc în care poți găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a obține un fizic de atlet.

Mi-am combinat propria experiență cu informațiile obținute de la cele mai bune persoane din lumea fitness-ului și studiile recente pentru a crea pagina Stai în Formă! :)

Te-a ajutat acest articol?

Aruncă un ochi și aici:

>