Fulgii de ovaz se numara printre cele mai bune surse de carbohidrati complecsi, de aceea ti-am pregatit 3 retete cu fulgi de ovaz ce vor fi delicioase, sanatoase si usor de gatit.
In Romania, majoritatea oamenilor nu folosesc minunatii fulgi de ovaz, din aceasta cauza nu stiu nici vreo retete cu fulgi de ovaz.
Pentru ca eu consum aproape zilnic fulgi de ovaz, atat la micul dejun cat si la alte mese sau gustari din timpul zilei, stiu cateva „retete” care sunt foarte gustoase si hranitoare. Deci, sa incepem:
Retete cu fulgi de ovaz – Fulgi de ovăz cu ouă
Poate suna o combinatie mai neobisnuita dar este una foarte gustoasa:
- Bati 2-3 oua cu un varf de sare si piper/boia(la alegere)
- Adaugi fulgi de ovaz pana cand vezi ca amestecul este consistent
- Il lasi pentru 5 minute deoparte ca fulgii sa se imbibe in oua
- Pui amestecul intr-o tigaie incinsa si il faci ca pe o clatita
Terci de ovaz
Aduce la nume cu mancarea pentru bebelusi, dar este o reteta foarte gustoasa si hranitoare, deasemenea foarte potrivita pentru cei care vor sa ia micul dejun „pe fuga” sau vor o gustare rapida:
- Se pun intr-o oala mai mica sau mai mare (depinde de cantitate) laptele/apa cu fulgii in proportia urmatoare: la o cana de fulgi doua cani de lapte/apa si se amesteca;
- Se adauga o banana feliata si putina esenta de vanilie (optional);
- Se amesteca pana cand amestecul devine omogen;
- Se ia oala de pe foc si se lasa pentru 10-15 de minute ca toata umezeala sa fie obsorbita de fulgi;
- Acum poti manca terciul sau il poti pune in frigider in cutii alimentare pentru a-l manca mai tarziu sau ziua urmatoare.
Sfat: poti adauga fructe dupa ce ai terminat terciul pentru un gust mai bun, de exemplu mere feliate sau afine.
Clatite cu fulgi de ovaz – masa mea preferată
Cel mai important lucru: nu ai nevoie de faina! Aceste clatite sunt bogate in proteine si carbohidrati complecsi numai buni de luat inainte sau dupa un antrenament intens.Se prepara astfel:
- Se iau cateva oua (depinde de cate clatite vrei) si se separa albusul de galbenus pentru ca v-om folosi doar albusul ce contine majoritatea proteinelor;
- Se pun fulgii intr-un blender pentru a fii maruntiti sau poti cumpara fulgi deja maruntiti din supermarket;
- Dupa aceasta se amesteca albusul cu fulgii maruntiti si se adauga lapte pana se ajunge la consistenta dorita;
- Dupa gust se adauga esente (eu prefer vanilia), se amesteca pana cand se omogenizeaza si se gatesc la tigaie la fel ca si clatitele normale.
Pofta buna! 😉
Acestea au fost 3 retete sanatoase, gustoase si usor de preparat cu fulgi de ovaz.
Bafta, si nu uita: Stai în Formă!