Ouale sunt unele dintre putinele alimente ce pot fi catalogate ca si „superalimente” . Sunt pline cu nutrienti, dintre care si unii gasiti mai rar in alimentatia de zi cu zi. Deasemenea, ouale constitue un mic dejun gustos si hranitor.
De aceea ti-am scris despre aceste beneficii majore pe care le poate aduce consumul de oua.
Beneficii oua – Top 5 Beneficii aduse de Oua
Bune pentru ochi
Cine s-ar fi gandit ca ouale ne ajuta ochii? Se pare ca ele contin mai multa carotenoida si zeaxantina decat majoritatea alimentelor.Carotenoida si zeaxantina ne protejeaza ochii de daunele provocate de lumina soarelui.
Intaresc parul si unghiile
Datorita continutului mare de sulf, vitamine si minerale, ouale ne vor ajuta parul sa creasca mai repede si unghiile sa devina mai puternice.
Sunt bune pentru femeile gravide
Ouale sunt bogate in colina, o vitamina B de care au nevoie bebelusii aflati in crestere pentru dezvoltarea creierului. S-a dovedit faptul ca un consum mai ridicat de alimente bogate in colina scade riscul aparitiei bolilor mintale, deasemenea al sindroumului down si al dementei la nou nascuti.
Reduc riscul aparitiei cancerului
Ouale sunt bogate in antioxidanti ce pot reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare si a cancerului. Cercetatorii de la Universitatea din Alberta au descoperit ca galbenusul de oua in stare cruda contine de doua ori mai multi antioxidanti decat un mar. Totusi, cand aceste oua erau prajite sau fierte pierdeau aproape jumatate din aceasta cantitate de antioxdianti.
Un alt studiu sustinut la University of A Department of Agricultural Food and Nutritional Science a descoperit ca ouale contin doi aminoacizi numiti triptofan si tirozina ce au proprietati antioxidante foarte ridicate.
Sunt o sursa foarte buna de proteine
Un ou contine intre 5-7 grame de proteine (depinzand de marimea oului), impreuna cu o varietate de vitamine cum ar fi vitaminele A, D, E, B si K si seleniu.
Acestea au fost 5 beneficii aduse de oua. Ce zici, faci o omleta? 😉
Bafta si nu uita: Stai în Formă!