Dacă încerci să slăbești sănătos probabil că te-ai întrebat dacă sunt anumite „trucuri” care te-ar putea ajuta să grăbești procesul. Ei bine, aici vin eu în ajutor cu 20 de sfaturi, idei, trucuri sau cum vrei tu să le numești, care te vor ajuta garantat în „lupta” cu kilogramele în plus. Te vor ajuta să ai o slabire rapida.
Unele dintre sfaturi sunt destul de evidente când vine vorba de un stil de viață sănătos, iar altele sunt ceva mai „interesante” să zic așa, dar cel mai important lucru este că aceste sfaturi sunt dovedite științific.
20 de Sfaturi pentru o Slabire Rapida
1. Bea mai multă apă
Auzi mereu la televizor reclame de genul: consumați zilnic 2 l de apă, ei bine eu îți zic consumă 3 l de apă!
Nu doar că vei fi în general mai sănătos, dar vei și slăbi mai rapid.Un studiu a demonstrat că consumul de apă poate mări metabolismul de la 24 până la 30% pe o perioadă de peste o oră, lucru care te-ar putea ajuta să arzi mai multe calorii, mai ales înaintea unui antrenament.Un moment foarte bun pentru a bea apă este dimineața, imediat după ce vă treziți.Beți în jur de 500 ml de apă pe stomacul gol, pentru a vă stimula metabolismul și pentru a vă hidrata corpul.
2. Nu îți bea caloriile
Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus nu te axa doar pe ceea ce mănânci, ci și pe ceea ce bei.Elimină toate sucurile și băuturile care conțin zahăr, de multe ori ele sunt chiar cauza kilogramelor în plus.Un studiu a arătat că băuturile cu zahăr sunt cele responsabile de o creștere cu 60% pentru fiecare porție zilnică a riscului de obezitate în copilărie.
3. Micșorează porțiile
Dacă ești genul de persoană care verifică și calculează caloriile fiecărui aliment pe care îl consumă, gândește-te cât ar trebui o porție să fie.Urmărind fiecare porție pe care o mănânci nu numai că te va ajuta să faci un total al caloriilor consumate la sfârșitul zilei, dar te face să slăbești prin simplul fapt că vei deveni mai conștient de tot ce bagi în gură.Un alt mod inteligent de a face acest lucru este folosirea unei farfurii mai mici.Știu că sună mai ciudat, dar dacă folosești o farfurie mai mică decât de obicei și o umpli, creierul tău va fi păcălit crezând că a mâncat mult, astfel te vei sătura mai repede și vei mânca mai puțin.
4. Fă mult cardio
Cardio-ul (exercițiile cardiovasculare) este esențial pentru arderea caloriilor și îmbunătățirea stării de sănătate generală.este, probabil, cea mai bună metodă pentru a scăpa de grăsimea de pe burtă. Studiile arată că exercițiile cardio, cum ar fi mersul pe jos sau jogging-ul, sunt eficiente în reducerea grăsimii de pe burtă cunoscută sub numele de grăsime viscerală.Grăsimea viscerală este printre cele mai rele din cauza felului prin care ea pătrunde în jurul organelor.Deseori ne uităm la grăsimea de pe abdomen ca și un dezavantaj al îmbătrânirii, dar ea este responsabilă de tulburări metabolice, boli cardiovasculare și chiar diabetul de tip 2.Deci, du-te și aleargă!
5. Apucă-te de sală
Dacă ești la dietă, probabil nu realizezi că nu pierzi doar grăsime ci și masă musculară, fapt ce încetinește metabolismul. Acest lucru este cunoscut ca și înfometare sau termogeneza adaptivă.Cea mai sigură cale de a preveni acest lucru este de a efectua exerciții de rezistență sau mai bine zis să ridici greutăți.Studiile demonstrează că ridicarea greutăților menține metabolismul la capacitatea maximă, și previne pierderea mase musculare.Avantajul acestui fapt este că dacă începi să ridici greutăți vei pune masă musculară, iar apoi când vei slăbi vei avea un corp de invidiat.
6. Mănâncă mai puțini carbohidrați simpli
Zaharuri, produsele de patiserie și pâinea albă sunt carbohidrați (glucide) simpli. Îți oferă energie dar nu vin la pachet cu elementele nutritive găsite în glucidele complexe.Organismul procesează mai repede glucidele simple față de cele complexe, ceea ce înseamnă că vei beneficia de o parte foarte mică din nutrieți.Iar datorită măririi nivelului de zahăr din sânge, consumul ridicat de carbohidrați simpli este strâns legat de cazurile de obezitate și diabet.
7. Mestecă mai bine
Încă aud vocea mamei mele care îmi spunea să mestec mâncarea înainte să o înghit.. În mintea mea, faptul că o mestecam puțin în gură era de ajuns, stomacul trebuia să facă restul.Dar greșeam, mâncare trebuie mestecată bine. Studiile arată că mestecatul bine al mâncării poate stimula producerea de hormoni asociați cu pierderea în greutate.
8. Relaxează-te după mese
Nu numai că mesele tale o să se lungească pentru că vei mesteca mai încet, dar după orice masă trebuie să iei și „o pauză”.
Este nevoie de aproximativ 20 de minute pentru creierul tău să realizeze că ai avut o masă. Deci după ce ai terminat de mâncat din farfurie și simți că ai mai putea mânca încă trei, ia o pauză, o să realizezi că te-ai săturat curând.Du-te fă o plimbare, vorbește cu persoana cu care ești la masă sau pur și simplu stai pe telefon.Ideea e că trebuie să faci ceva pentru a evita să mănânci prea mult.
9. Mănâncă ouă la micul dejun
Dacă ești în încercarea de a pierde din greutate și de a avea energie în timpul exercițiilor, un mic dejun format din ouă este alegerea ta.Un studiu a demonstrat că mâncatul ouălor la micul dejun o să te facă mai puțin înfometat pentru următoarele 36 de ore.Făcând acest lucru vei deveni mai eficient în încercare ta de a slăbi.Pe lângă aceasta, ouăle au și alte beneficii.
10. Bea cafeaua neagră, neîndulcită
Cafeaua și știința medicală au o relație instabilă, susținându-se și atacându-se una pe alta. 🙂
Se pare că în fiecare an există un nou studiu care arată că ea este cel mai rău dușman al tău sau cel mai bun prieten..Dar, cafeaua bună este fără îndoială sănătoasă fiind plină de antioxidanți.
Cofeina din cafea, care te trezește pe tine dimineața, poate de asemenea stimula metabolismul până la 11% și de a crește capacitatea organismului de a arde grăsimi.Dacă vă beți cafeaua îndulcită, este timpul să vă obișnuiți cu ea mai amară. Trebuie să vă bucurați de ea așa cum vine și să nu o mai încărcați cu tot felul de îndulcitori, asta desigur, nu se aplică dacă preferi o cafea dulce în schimbul unui corp frumos.
11. Bea ceai verde
Ceaiul verde a crescut cu siguranță în popularitate în ultimii ani, iar acest lucru este evident dacă e să aruncăm o privire la beneficiile acestuia.Deși nu este la fel de folosit ca și cafeaua, și ceaiul verde conține cofeină, deci este foarte bine să îl bei dimineața pentru a te reînviora.Ceaiul verde este umplut cu antioxidanți care lucrează împreună cu cofeina pentru a-ți ajuta corpul să ardă mai multe calorii pe parcursul zilei.
12. Evită zahărul
Profită de orice ocazie ai pentru a elimina zahărul din alimentația ta.Dacă ceva nu este destul de dulce pentru tine, nu ceda, consumă-l așa cum e.Nu trebuie nici odată să adaugi zahăr peste vreun aliment, mai ales că sunt șanse ca el să conțină zahăr deja.Studiile au legat consumul de zahăr cu bolile cardiovasculare, și există doar un singur loc în care zahărul în exces poate merge: în stratul de grăsime.
13. Dormi mai mult
Oamenii chiar subestimează beneficiile unui somn bun, mai ales când vine vorba de slăbit.Studiile au arătat că lipsa somnului crește puternic riscul de obezitate atât la copii cât și la adulți.Un somn mai bun este asociat cu mai puține kilograme în plus, în mare parte din cauza modului în care somnul controlează metabolismul glucozei.Deci dacă aveai nevoie de un motiv în plus să dormi mai mult…Știai deja că somnul este foarte important pentru nivelul tău de energie și starea ta de spirit, acum ști că te ajută și cu pierderea în greutate.
14. Consumă mai multe condimente
Puțin ardei iute îți va iuți metabolismul.Cercetătorii de la Universitatea Purdue au descoperit că persoanele care au adăugat o jumătate de linguriță de boia în supa lor, consumă la următoarea masă cu 60 de calorii mai puțin, față de cei care au mâncat supa simplă.Capsaicina, produsul găsit în ardeiul roșu și în alte condimente îmbunătățește metabolismul.Asta înseamnă că dacă gura ta arde, la fel o face și grăsimea. 🙂
15. Nu sări de la o dietă la alta
Dacă treci de la o dietă la alta, adică dacă de cum auzi de una nouă te apuci de ea, nu numai că nu vei avea rezultatele dorite, dar metabolismul tău va avea de suferit.Vei fi ca o frunză în vânt, și direcția ta va fi aceeași cu cea a ultimelor zvonuri.Majoritatea dietelor sunt și așa doar pe termen scurt.De aceea cea mai bună strategie pentru slăbit este să adopți un stil de viață cât mai sănătos, să fii activ și cel mai important să ai un regim alimentar echilibrat.Asigură-te că organismul tău primește tot ce are nevoie, nu tot ce creierul tău sau ochii tăi poftesc.
16. Mănâncă o gustare ușoară înaintea unei mese grele
Dacă ști că mergi la cineva în vizită și că vei lua masa acolo, poate de sărbători sau de ziua cuiva, ia o mică gustare înainte să pleci.Poate fi doar un măr cu puțin iaurt, dar va face diferența.Nu numai că vei consuma o cantitate mai rezonabilă de alimente, dar vei fii mai energic și nu vei suferi de pofte până la servirea mesei.
17. Mănâncă mai multe fibre
Dacă vei alege să consumi alimente mai bogate în fibre, cum ar fi legumele, vei avea o senzație de sațietate pentru mai mult timp.Studiile au demonstrat că persoanele care mănâncă mai multe alimente bogate în fibre, cum ar fi legumele și fructele, cântăresc mai puțin.În timp ce știința nu este sigură cu privire la efectele fibrelor asupra sistemului gastro-intestinal, este dovedit că o senzație de sațietate ajută la controlul greutății pe termen lung.
18. Mestecă gumă
Pe lângă faptul că îți oferă o respirație proaspătă, guma de mestecat poate ajuta persoanele care încearcă să nu mănânce atât de mult.Unele studii au demonstrat că mestecatul gumei poate fi eficace pentru persoanele care au obiceiul de a mânca necontrolat.Deci, dacă nu te înfometezi, guma de mestecat poate fi foarte utilă în distragerea atenției de la foame.Acest lucru poate reduce probabilitatea ca tu să iei o gustare din când în când.Deci ține mereu aproape un pachet de gume.
19. Folosește un supliment proteic din zer
Dacă nu știai deja, proteinele sunt o parte foarte importantă din regimul tău alimentar.Dacă nu iei suficiente proteine din alimente, ai putea lua în considerare un supliment proteic din zer.Un studiu a arătat că folosirea proteinelor din zer împreună cu ridicarea de greutăți poate ajuta foarte mult procesul de slăbire și cel de punere a masei musculare.
20. Dormi într-un mediu mai rece
The National Institute of Health Clinical Center a descoperit că dormitul într-un mediu mai răcoros nu numai că ajută la arderea mai multor calorii, dar îți oferă și un somn mai odihnitor.Cercetătorii au descoperit că dormitul într-un mediu mai rece…„ar putea fi o nouă strategie în combaterea obezității, diabetului, și tulburării conexe.”Deci dacă ești o persoană căreia nu-i place ideea de a dormi într-un loc mai răcoros, răzgândește-te.Cine știe, poate chiar o să pierzi câteva kilograme.
În concluzie
Este destul de evident acum- cercetătorii fac tot posibilul să descopere noi metode pentru a te ajuta pe tine să slăbești.
Și adevărul fie spus, slăbitul este un proces simplu, dar care necesită multă determinare.
Sper că după ce ai citit aceste 20 de sfaturi pe care îi poți aplica în viața de zi cu zi, să fi pe drumul cel bun spre greutatea dorită.
Baftă, și nu uita: Stai în Formă!