Cauți alimente bogate in proteine pentru masa musculara? Astăzi am să-ți vorbesc despre 6 alimente cu un conținut ridicat de proteine ce îți vor oferi o creștere în masă musculară.
Multe diete ce îți promit rezultate fenomenale pot părea complicate, dar toate au la bază anumite alimente și principii. Mănâncă alimentele corecte, iar corpul tău îți va arăta rezultatele corecte. Doar „ești ceea ce mănânci”, nu?
În continuare îți voi prezenta 6 alimente bogate în proteine ce vor fi la baza noii tale alimentații pentru masă musculară. Dacă nu le ai în stoc, grăbește-te la supermarket și fă aprovizionarea.
Apropo, am uitat să precizez că aceste alimente sunt și foarte gustoase. 🙂
6 Alimente bogate in Proteine pentru Masa Musculara
1. Albuș de ouă
Arată-mi un culturist care nu mănâncă albuș de ouă și eu o să-ți arăt un om care nu folosește cea mai bună sursă de proteină pe care o poate găti. Dacă ști să faci o omletă normală, cu albușul de ouă și puțină imaginație poți deveni un bucătar adevărat.
Albușul de ouă este foarte ușor de gătit și merge cu aproape orice. Poți combina albușul de ouă cu câteva felii de mușchi sau piept de pui pentru a obține o masă plină cu proteine, sau poți face o omletă cu fulgi de ovăz pentru a-ți reîncărca bateriile.
Folosește ouă proaspete. Separă gălbenușul de albuș și poți începe gătitul. Ca și ulei poți folosi uleiul de cocos sau cel de măsline. Ține minte, grăsimile sunt bune, dacă ști să le folosești.
Valori nutriționale (pentru 100 g): 99 calorii, 21 g de proteine, 2 g de carbohidrați, 0 g de grăsime, 0 g de fibre.
2. Mușchi fără grăsime fript la grătar
Pieptul de pui poate fi văzut ca chintesența alimentelor bogate în proteine, dar gustul lui este destul de sec în comparație cu mușchiul fript la grătar. În plus, carnea roșie este plină cu proteine complete (conține toți cei 8 aminoacizi esențiali).
Înainte de a prepara mușchiul, trebuie să te asiguri că are cât mai puțină grăsime. Dacă găsești bucăți de grăsime vizibile, taie-le cu un cuțit.
Poți combina mușchiul cu un piure de cartofi sau puțin orez brun. Astfel vei obține atât proteine cât și carbohidrați complecși.
Valori nutriționale (pentru 100 g): 120 calorii, 22 g de proteine, 0 g de carbohidrați, 3 g de grăsime.
3. File de somon
Somonul nu are doar un gust excepțional, dar vine la pachet și cu multe proteine și grăsimi nesaturate. Somonul conține acizi grași Omega-3 și Omega-6 ce ajută la recuperarea masei musculare după un antrenament intens. Este foarte recomandat să consumi pește cel puțin o dată pe săptămâna, iar somonul este cea mai bună și mai sănătoasă alegere.
Îl poți cumpăra afumat dacă îți place aroma, sau îl poți lua crud și pregăti singur. Alegerea îți aparține.
Valori nutriționale (pentru 100 g somon crud): 200 calorii, 20 g de proteine, 0 g de carbohidrați, 12 g de grăsime.
4. Piept de pui
De ce a trecut puiul strada? Să fugă de culturiștii flămânzi. Glumă prostească, dar nu poți neglija popularitatea pieptului de pui printre culturiștii și sportivii de performanță. O popularitate ce îi aparține pe drept, este bogat în proteine și nu conține aproape de loc grăsime. În plus, este foarte ușor de găsit și pregătit.
Pentru a salva câțiva bănuți, cumpără pieptul de pui dezosat și înghețat în cantități mai mari. Asigură-te că acesta are o culoare rozalie dacă îl iei crud (dacă este alb- roz la culoare înseamnă că a fost înghețat greșit).
Poți pregăti pieptul de pui în multe feluri. Îl poți fierbe și pune în cutii alimentare în frigider, iar când vei avea nevoie de el îl poți prăji puțin la tigaie. Deasemenea, poți face pieptul la grătar. Asigură-te că l-ai condimentat bine înainte, pentru a-i oferi mai multă aromă.
Valori nutriționale (pentru 100 g): 165 calorii, 31 g de proteine, 0 g de carbohidrați, 3 g de grăsime.
5. Mușchi de porc
Porcul este mereu criticat de nutriționiști, uneori pe bună dreptate. Dar mușchiul slab de porc este nu numai o delicatețe, ci și o sursă grozavă de proteine. Mușchiul porcului este atât cea mai slabă parte a porcului cât și cea mai fragedă.
Când alegi mușchiul de porc din supermarket, asigură-te că acesta nu este aproape expirat și că are o culoare rozalie. Mușchiul trebuie să fie ferm și să aibă cât mai puțină grăsime vizibilă. Poți lua mușchiul crud sau afumat, alegerea este din nou a ta.
După ce ai ales mușchiul perfect, înlătură toată grăsimea vizibilă cu un cuțit. Dacă ai ales mușchiul crud, marinează-l în condimentele tale preferate lăsându-l în frigider peste noapte. A doua zi îl poți face ori la grătar ori în cuptor.
Valori nutriționale (pentru 100 g de mușchi): 130 calorii, 22 g de proteine, 0 g de carbohidrați, 4 g de grăsime.
6. Iaurt grecesc
Pentru că nu putea face o listă cu alimente bogate în proteine fără lactate, am inclus iaurtul grecesc pe listă. Acesta poate fi atât o gustare plină de proteine – conține aproape de două ori mai multe proteine decât iaurtul obișnuit – cât și un mic dejun sănătos dacă îl combini cu câteva cereale, semințe și fructe.
Iaurtul grecesc poate fi găsit în secțiunea lactatelor în aproape orice supermarket. Asigură-te că iei iaurt grecesc tradițional, nu pe cel în stil grecesc – cel tradițional are mai multe proteine. În plus, poți găsi iaurtul grecesc și cu diferite fructe.
Valori nutriționale (pentru 100 g de iaurt grecesc simplu): 80 calorii, 8 g de proteine, 3.6 g de carbohidrați, 2 g de grăsime.
Acestea au fost 6 alimente bogate în proteine pentru masă musculară. Încearcă-le și convinge-te atât de gustul lor fabulos cât și de valorile lor nutriționale ce îți vor spori creșterea masei musculare.
Dacă ști și alte alimente bogate în proteine nu fii egoist, spune-ne despre ele în secțiunea de comentarii.
Baftă, și nu uita: Stai în Formă!